UHAPŠEN SOMBORSKI „BIZNISMEN“ PREVARANT

Uzimao pare da „sredi papire“ za posao u Nemačkoj, pa ojadio na desetine ljudi!

Somborska policija uhapsila je Dragana Kneževića iz Stapara nadomak Sombora zbog sumnje da je počinio krivično delo prevara.

Ovaj „biznismen“ sa dugim prevarantskim stažom uhapšen je nakon pisanja „Blica“ o njegovim malverzacijama u vezi sa obezbeđivanjem potrebne dokumentacije za rad u Nemačkoj za šta je od građana uzimao od 400 do 800 evra.

Kneževiću je prema saznanjima „Blica“ određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden u nadležno Tužilaštvo u Somboru.

Budući da prevareni građani i dalje podnose protiv njega prijave i u drugim policijskim upravama širom Srbije, Tužilaštvo će tek nakon svih prikupljenih informacija precizno kvalifikovati krivično delo za koje će goniti Kneževića po službenoj dužnosti.

Kako je „Blic“ izveštavao, više građana podnelo je prijavu protiv Kneževića kojom ga terete za prevaru jer je sa njima sklapao ugovore u ime firme koja je tek u postupku registracije i uzimao od 400 do 800 evra uz obećanje da će im obezbediti svu potrebnu dokumentaciju za rad u Nemačkoj.

Podsetimo, oštećeni građani tvrdili su za „Blic“ da im je Knežević pričao da je stupio u kontakt sa jednom nemačkom agencijom za zapošljavanje i ponudio im svoje usluge, odnosno obećao im da će pronaći radnike.

U početku je sve teklo po planu. Dobili smo ugovore sa pomenutom nemačkom kompanijom i čekali smo radne vize za koje je Knežević tvrdio da će ih obezbediti preko svojih veza i za to nam je uzimao između 400 i 800 evra – ispričao je ranije za „Blic“ jedan od oštećenih građana.

Mnogi su već napustili posao, kako nastavlja dalje, jer im je rečeno da kreću za Nemačku za mesec dana.

Lažni ugovori

Kako se rok za dostavljanje potrebne dokumentacije približavao, tako je Knežević počeo da se pravda da je došlo do nekog zastoja, te da će biti vize stići uskoro, a na kraju je prestao da se javlja. Izuzetno smo ogorčeni i formirali smo internu viber grupu preko koje smo u kontaktu i ispostavilo se da nas je skoro 60 kojima je na ovaj način Knežević obećao „pomoć“. Kada smo kontaktirali agenciju u Nemačkoj oni su nas samo upućivali na Kneževića koji im je obećao da će budućim radnicima obezbediti svu dokumentaciju – objašnjava naš sagovornik.

Kaže da je sa njima Knežević sklapao i nevažeće ugovore kojima im je garantovao da će dobiti svu potrebnu dokumentaciju za rad u Nemačkoj.

Ispada da je prevario i agenciju za zapošljavanje u Nemačkoj čijim je predstavnicima rekao da im može obezbediti potrebna dokumenta za radnike iz Srbije, a kako se klupko odmotava izgleda da ima oštećenih i iz Hrvatske, Bosne i Republike Srpske – dodaje naš sagovornik.

Kako saznaje „Blic“, Knežević je bio umešan u nekoliko afera u Somboru i sve su bile vezane za strane investicije u gradu.

ПретходниDanas na trgu – 31.12.2019. UTORAK
СледећиDeda Mraz obradovao decu u Staparu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.