UKLANJANJE DIVLJIH DEPONIJA SA TERITORIJE GRADA

U toku su akcije raščišćavanja divljih deponija u Bačkom Monoštoru, Bačkom Bregu i Doroslovu. Vrednost ovih radova je 5.650.000,00 dinara (bez PDV-a), od čega je putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, obezbeđeno 1.000.000,00 dinara bespovratnih sredstava, dok preostala sredstva obezbeđuje Grad.

Procenjuje se da će se tokom ovih akcija ukloniti oko 3400 metara kubnih otpada sa nelegalnih smetlišta.

Radove na otklanjanju divlje deponije u Bačkom Monoštoru obišao je član Gradskog veća za oblast poljoprivrede Boris Bulović koji je ovom prilikom apelovao na građane da smeće odlažu u kontejnere koji su obezbeđeni i postavljeni u svim naseljenim mestima na teritoriji Grada Sombora.

„Cilj je da se uklone sve divlje deponije sa državnog poljoprivrednog zemljišta i da se to zemljište privede svojoj nameni. Ja bi apelovao na sve građane da smeće ne odlažu na ove površine, nego da ga odlažu u kontejnere koji su obezbeđeni u svim mesnim zajednicama, odnosno svim selima“ rekao je Bulović.

Grad je i ove godine izdvojio značajna sredstva, kako za uklanjanje divljih deponija, tako i za mere koje će sprečiti njihovo dalje nastajanje. U skladu sa tim,  Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća“, Grad je obezbedio kontejnere od 5 metara kubnih za sva naseljena mesta.

Ovi kontejneri postavljaju se i prazne tokom cele godine, a dinamika pražnjenja je jednom nedeljno. Takođe, meštani seoskih mesnih zajednica se za potrebe postavljanja kontejnera za odlaganje većih količina otpada mogu obratiti nadležnima u svojoj mesnoj zajednici.

ПретходниNajava koncerta
СледећиIzbor iz savremenog srpskog slikarstva

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.