UKLONIMO AMBROZIJU – SAČUVAJMO ZDRAVLJE

Полен биљке амброзије, која цвета у августу, изазива алергијске реакције и штети здрављу великог броја наших суграђана. Број особа које су алергичне на ову коровску биљку повећава се из године у годину и зато је потребно да се свако укључи у њено сузбијање.

Амброзија се може уништавати дозвољеним хемијским средствима и механичким путем: чупањем и кошењем. Чупање се препоручује из корена, а кошење што ближе земљи, како не би остали изданци који могу опет да израсту.

Амброзију је потребно уклонити и са стрњишта – њива са којих су скинути усеви и дела атарског пута који се међи са парцелама пољопривредног земљишта.

Сузбијање амброзије регулисано је Одлуком Скупштине града Сомбора, према којој су сви грађани, а нарочито пољопривредни произвођачи, обавезни да је уклоне са својих поседа.

Одељење за пољопривреду и заштиту животне средине и Одељење инспекције и комуналне полиције Градске управе града Сомбора упутили су апел грађанима да поштују Одлуку у заједничком интересу, а против лица која не приступе уништавању, односно уклањању амброзије биће примењене прописане санкције.

Заједничко саопштење Одељења за пољопривреду и заштиту животне средине и Одељења инспекције и комуналне полиције о потреби уклањања амброзије погледајте овде.

ПретходниVest o nastavku projekta “Košnica“
СледећиRadnici se žale na zloupotrebe, ali nedostaju dokazi

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.