UKLONIMO AMBROZIJU – SAČUVAJMO ZDRAVLJE

Polen biljke ambrozije, koja cveta u avgustu, izaziva alergijske reakcije i šteti zdravlju velikog broja naših sugrađana. Broj osoba koje su alergične na ovu korovsku biljku povećava se iz godine u godinu i zato je potrebno da se svako uključi u njeno suzbijanje.

Ambrozija se može uništavati dozvoljenim hemijskim sredstvima i mehaničkim putem: čupanjem i košenjem. Čupanje se preporučuje iz korena, a košenje što bliže zemlji, kako ne bi ostali izdanci koji mogu opet da izrastu.

Ambroziju je potrebno ukloniti i sa strnjišta – njiva sa kojih su skinuti usevi i dela atarskog puta koji se međi sa parcelama poljoprivrednog zemljišta.

Suzbijanje ambrozije regulisano je Odlukom Skupštine grada Sombora, prema kojoj su svi građani, a naročito poljoprivredni proizvođači, obavezni da je uklone sa svojih poseda.

Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine i Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave grada Sombora uputili su apel građanima da poštuju Odluku u zajedničkom interesu, a protiv lica koja ne pristupe uništavanju, odnosno uklanjanju ambrozije biće primenjene propisane sankcije.

Zajedničko saopštenje Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine i Odeljenja inspekcije i komunalne policije o potrebi uklanjanja ambrozije pogledajte ovde.

PrethodniVest o nastavku projekta “Košnica“
SledećiRadnici se žale na zloupotrebe, ali nedostaju dokazi

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.