Ulazak u Srbiju iz Mađarske bez PCR testa

Ulazak u Srbiju iz Mađarske bez PCR testa, bez gužvi na graničnim prelazima.

Lica koja u Srbiju dolaze iz Mađarske, ponovo mogu u našu zemlju da uđu bez negativnog PCR testa. Što se Mađarske tiče, pravila su nepromenjena – dozvoljeno je kretanje u zoni od trideset kilometara, s rokom povratka od dvadeset i četiri sata.

Bez dužih zadržavanja ovoga popodneva na ulazu u Srbiju iz Mađarske na Graničnom prelazu Horgoš. Nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, izmenjena je odluka po kojoj je za ulazak u Srbiju potreban negativan PCR test ne strariji od 48 sati licima iz svih država sveta, izuzev Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Sevrene Makedonije i od juče Mađarske.

To bi trebalo da olakša putovanje našim državljanima koji rade u Mađarskoj.

Međutim, kako mera precizira iz koje zemlje putnik dolazi, ali ne i sa kojim pasošem, u praksi je to značilo da su u Srbiju preko Horgoša mogli da uđu i putnici u vozilima ne samo sa srpskim ili mađarskim, već i sa nemačkim, austrijskim i drugim tablicama, koji su nakon pasoške i carinske kontrole mogli nesmetano da nastave svoj put.

Odluka znači i lakše putovanje naših državljana u Mađarsku, u kojoj i dalje važe ista pravila, boravak u zoni od trideset kilometara, najviše dvadeset i četiri sata, s tim da je u ovoj zemlji i dalje na snazi ograničenje kretanja posle dvadeset časova.

Izvor: RTV (Boris Šuman)

ПретходниNovi TikTok izazov u kom se snimaju goli
СледећиIma li nade za brodogradnju?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.