Ultramaraton Baja – Sombor šesti put za redom

Tradicionalna trka između dva bratska grada, Baje i Sombora, održana je sada već šesti put za redom. 

Trka duga 48 kilometara privukla je i ove godine pažnju atletičara širom regiona.

Više od 150 takmičara učestvovalo je na ovogodišnjem, šestom po redu Ultramaratonu Baja – Sombor.

Prvi kroz cilj prošao je Daniel Bečkei iz Bačke Topole za 3 sata i 26 minuta, dok je ženskoj konkurenciju najbrža bila Tijana Kabić, koja je razdaljinu od 48 km pretrčala za 4 sata.

„Bilo je teško zadnjih 10 km, bilo je hladno, bilo je i vetra, ali nije bilo strašno“, rekao je Daniel Bečkei, pobednik ovogodišnje trke.

„Pre samo 2 nedelje trčala sam državno prvenstvo u maratonu,ovo sam planirala da idem što laganije mogu,a da opet bude dovoljno za pobedu,ali 48km koliko god da je lagano opet nije lagano,ali zadovoljna sam“, rekla je Tijana Kabić, pobednica trke u ženskoj konkurenciji.

U štafetnom nastupu najbrži su bili trkači ekipe „Munje Nebeske“ iz Čačka.

„Vetar duva u grudi sve vreme i to je otežavalo trku,ali spremali smo se i dobro smo odradili“, rekao je Ivan Dlačić, član grupe „Munje Nebeske “ iz Čačka.

Ovogodišnji ultramaraton kraći je za otprilike 12 kilometarau odnosu naprethodne, jer je došlo do izmene staze, pa su takmičari prešli mađarsko-srpsku granicu na graničnom prelazu Rastina i preko Gakova trčali ka cilju u Somboru.

„Sjajno vreme za trčanje. Nama je najbitnije da je trka prošla kako treba. Što se tiče trkača, nije bilo nikakvih povreda, oborili smo rekord u prijavljenom broju takmičara, niko nije odustao“, rekao je Aleksandar Marković, organizator i član ARK Somaraton iz Sombora.

Ovogodišnju trku u organizaciji ARK Somaraton podržali su gradovi Sombor i Baja.

Izvor: RTV (Bojana Radovanović)

ПретходниSEDIŠTA I POKLONČIĆI ZA VOŽNJU NAJMLAĐIH SUGRAĐANA
СледећиUhapšeno 13 osumnjičenih za krijumčarenje ljudi u Hrvatsku

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.