Umetnički studio u Somboru

Oko tri stotine talentovanih mališana i omladinaca prošlo je tokom 6 godina postojanja, kroz radionice somborskog Umetničkog studia, jedinog u gradu koji polaznicima nudi besplatne edukacije crtanja, slikanja i mnogih drugih kreativnih i umetničkih oblika izražavanja.

Dvodnevni Omladinskog kamp umetnosti u Bačkom Monoštoru, za polaznike Umetničkog studia iz Sombora, bila je prilika je za druženje, edukaciju u prirodi, potvrdu talenta i stečenih znanja.

„Stekla sam ovde puno prijatelja, da nije njih, ne bih imala toliko toga. Pripremala sam se sa mojim mentorom, Danijelom Peršićem, što mi je pomoglo da ostavrim jedinu želju da upišem srednju umetničku školu a kasnije planiram upisati akademiju“, ispričala je Nevena Serenčeš.

„Trebalo mi je da negde dodatno razvijam svoj talenat, i da to pretvorim u nešto ozbiljnije, da to ne bude samo kućna varijanta. Siguran sam da ne bi ovako daleko dogurao da nije bilo Umetničkog studia! Smatram da u tome mogu najlakše da izrazim ono što mislim i da to odlikuje ono što ne mogu rečima da kažem već mogu da stavim na papir“, kaže Danijel Kolović.

„Što se tiče slikarstva, mogu reći da sam puno napredovala. Kad sam prvi put uzela platno nisam znala ništa o tome. Nisam samo kao umetnik napredovala već i kao čovek i kao prijatelj! Rezultati su stvarno sjajni, mi se ovde družimo, pomažemo jedni drugima, to je stvarno i porodica i timski rad“, ispričala je Ivana Andreković.

„Mogu da ispoljim sebe, I kako sam starija, shvatila sam da ljudi u Umetničkom studiju, ne samo mentori, nego i članovi, pomažu da shvatimo šta u stvari želimo i ko smo mi“, naglasila je Nevena Mijanović.

Mladi umetnici su prepoznati na smotrama, likovnim konkursima, izložbama, sarađuju sa Gradskim muzejom, Kulturnim centrom i ostvaruju zapažene rezultate.

„Od početka, kad nam pristignu novi članovi, ono što prvo uče je oslobađanje kroz likovno stvaralaštvo. Na slobodnu temu, mi njih učimo nekim osnovnim likovnim kriterijumima, šta i kako u raznim likovnim tehnikama, ali sve to mora biti ono što polaznici žele“, objasnio je Danijel Peršić, nastavnik likovnog i jedan od osnivača Umetničkog studia.

„Radimo tokom cele godine, aktivni smo, to su radionice po četiri sata. Izlagali smo na nekoliko međunarodnih izložbi, deca su pokupila nagrade, njima je to podstrek za dalje stvaranje a nama potvrda da nešto dobro radimo sa njima“, istakla je Vanja Kahrimanović iz Umetničkog studia.

Kamp umetnosti je završen izložbom nastalih radova i dodelom nagrada podržan je od strane Grada Sombora kroz Programe za decu 2019. i od strane somborskog Crvenog krsta.

rtv.rs

ПретходниSprečen šverc marihuane kod Bogojeva
СледећиKoncert Harisa Džinovića u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.