Upečatljivi rezultati gimnazijalaca

gimnazija_sombor

Učenici gimnazije Veljko Petrović osvojili brojne nagrade na različitim takmičenjima.

Na okružnom nivou Književne olimpijade najbolje rezultate ostvarili su Jovan Perić u kategoriji četvrtih razreda i Ivana Lovrić u kategoriji trećih razreda. Druge nagrade poneli su Mina Vukelić, Veljko Aleksić, Sara Rokvić i Jelena Đaković. Teodora Sadžak, dok su Uroš Delić i Jelena Božić bili trećeplasirani. Mentorke takmičara bile su dr Snežana Klepić, Jasmina Radenković Šolaja i Milica Miličević.

Prva mesta i plasman na okružno takmičenje u atletici osvojili su Teodora Rodić i Bojan Kostić u disciplini bacanje kugle, Tara Gojković na 100 metara, Nikolina Šarčanski i Miloš Maksimović na 400, Jana Vranić na 800, a Nikola Boca na 1000 metara. Prvo mesto osvojila je i muška štafeta na 4 x100 m.

Maksimalan broj bodova i prve nagrade na okružnom takmičenju iz programiranja osvojili su Nemanja Majski i Aleksandar Gubica. Drugoplasirani su Tot Filip, Vasiljević Vanja i Nemanja Cvetković, a dobitnici trećih nagrada su Pavlov Marko i Manojlo Novković. Profesor svih učesnika je Duško Obradović.

Na takmičenje iz mađarskog jezika i književnosti prva mesta ponele su Laura Sladek i Dora Galac. Obe učenice su obezbedile plasman na državno takmičenje. Mentorka nagrađenih učenica je Margita Janković. Četvoročlana ekipa Gimnazije učestvovala je na Republičkom takmičenju iz fizike održanom 22. aprila u Kragujevcu. Najbolji rezultat ostvario je Aleksandar Gubica koji je osvojio drugu nagradu u kategoriji prvih razreda. Nemanja Majski i Miloš Stojko uzeli su treće nagrade. Fiziku predaje Ljiljana Mijatović.

Izvor: sara.mikić @ SoInfo.org

ПретходниNOVA ŠANSA ZA ZARADU U SRBIJI
СледећиJednostavnije procedure za postavljanje solarnih panela

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.