UPOZNAVANJE JAVNOSTI SA PREVENCIJOM TRGOVINE LJUDIMA

Povodom obeležavanja 18. oktobra – Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Lokalni koordinacioni tim za borbu protiv trgovine ljudima, čiji je sastavni deo Crveni krst Sombor, organizovao je danas manifestaciju u cilju podizanja svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima na Glavnoj ulici  u Somboru.

Posetioci manifestacije imali su priliku da se na šest punktova upoznaju sa načinima vrbovanja žrtava, načinima eksploatacije kao i načinu izlaska iz lanca trgovine ljudima. Za najmlađe posetioce organizovan je punkt ,,Miša i Maša – na putu od kuće do škole“ na kojem se na zanimljiv i kreativan način uči kako da bezbedno dođu od kuće do škole.

U manifestaciju se uključio i član Gradskog veća za oblast zdravstva i socijalne zaštite dr Dalibor Forgić koji je ukazao na to da žrtva može da postane svako, bez obzira na uzrast, pol i socijalni status.


„U Gradu Somboru postoji Lokalni koordinacioni tim za borbu protiv trgovine ljudima koji čine pet članova koji su predstavnici institucija sa teritorije grada i šesti član ispred Policijske uprave u Somboru. Oni tokom godine vrše veliki broj aktivnosti koje su preventivnog karaktera i imaju za cilj da upoznaju širu javnost sa ovom problematikom.

Tokom ove godine preko 600 omladinaca upoznato je sa ovim problemom. Takođe, danas ovde imamo naše omladince koji su na nekoliko punktova na kreativan način pokazali kako se postaje žrtvom trgovine ljudima“ rekao je ovom prilikom član Gradskog veća za oblast zdravstva i socijalne zaštite dr Dalibor Forgić.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниNovi pravilnici u turizmu za bolju poziciju i sigurnost putnika
СледећиBorba protiv dečijeg siromaštva

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.