УПОЗНАВАЊЕ ЈАВНОСТИ СА ПРЕВЕНЦИЈОМ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА


Поводом обележавања 18. октобра – Европског дана борбе против трговине људима, Локални координациони тим за борбу против трговине људима, чији је саставни део Црвени крст Сомбор, организовао је данас манифестацију у циљу подизања свести јавности о проблему и последицама трговине људима на Главној улици  у Сомбору.

Посетиоци манифестације имали су прилику да се на шест пунктова упознају са начинима врбовања жртава, начинима експлоатације као и начину изласка из ланца трговине људима. За најмлађе посетиоце организован је пункт ,,Миша и Маша – на путу од куће до школе“ на којем се на занимљив и креативан начин учи како да безбедно дођу од куће до школе.

У манифестацију се укључио и члан Градског већа за област здравства и социјалне заштите др Далибор Форгић који је указао на то да жртва може да постане свако, без обзира на узраст, пол и социјални статус.

„У Граду Сомбору постоји Локални координациони тим за борбу против трговине људима који чине пет чланова који су представници институција са територије града и шести члан испред Полицијске управе у Сомбору. Они током године врше велики број активности које су превентивног карактера и имају за циљ да упознају ширу јавност са овом проблематиком.

Током ове године преко 600 омладинаца упознато је са овим проблемом. Такође, данас овде имамо наше омладинце који су на неколико пунктова на креативан начин показали како се постаје жртвом трговине људима“ рекао је овом приликом члан Градског већа за област здравства и социјалне заштите др Далибор Форгић.

Послови информисања и односа са јавношћу


ПретходниНови правилници у туризму за бољу позицију и сигурност путника
СледећиБорба против дечијег сиромаштва

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.