URUČENI UGOVORI STUDENTIMA STIPENDISTIMA

Stipendisti-sombor

Grad Sombor stipendiraće studente i tokom akademske 2022/2023. godine, a ugovore o stipendiranju danas je uručio gradonačelnik Antonio Ratković. Na ovogodišnji konkurs pristigle su 92 prijave, a kao i prošle godine stipendiraće se 35 studenata. Stipendija će se isplaćivati u 10 rata, koje su povećane na 15000 dinara.

„Kakvo će naše društvo biti sutra, zavisi od toga kakvi su naši mladi danas. Budućnost je ono što je sada u razvoju. Zato nema značajnije teme za nas, od ulaganja u obrazovanje mladih ljudi.

Grad Sombor ostaje trajno opredeljen da pomaže i stipendira najbolje studente posebno iz onih profesija koje su deficitarne u našem gradu. Ove godine povećali smo fond za dodelu stipendija a na Konkurs se prijavilo 92 studenta – duplo više od predviđenog broja stipendija, što govori o značaju ovog vida podrške koju Grad obezbeđuje za naše najbolje studente.

Želim da vam od srca čestitam na ostvarenim rezultatima i ostvarenom pravu na stipendiju grada. Nikada ne sumnjajte da je vreme provedemo u razmišljanju i učenju, najbolje provedeno vreme. Mi ćemo i u novoj godini nastaviti da osnažujemo investicije u obrazovanje, pravimo snažnije veze između naših najobrazovanijih mladih ljudi i ekonomije, sa željom da stvorimo takvu klimu da svako ko želi da uči i posveti se obrazovanju, može da uspe u našoj zajednici“ poručio je gradonačelnik studentima.

Kao i svake godine, pri određivanju kriterijuma za stipendiranje vođeno je računa i o deficitarnosti zanimanja na teritoriji  Grada Sombora, a prema podacima koje dostavlja Nacionalna služba za zapošljavanje i potvrđuje Savet za zapošljavanje grada Sombora, aove godine to su bila zavanja:  diplomirani inženjer mašinstva – mašinsko inženjerstvo, master profesor fizike, diplomirani socijalni radnik, diplomirani defektolog – logoped, master profesor matematike, diplomirani inženjer tehnologije – prehrambeno inženjerstvo (inženjerstvo ugljenohidratne hrane, kontrola kvaliteta).

ПретходниProvaljivao u hladnjaču i krao kablove
СледећиSajam peradarstva na novoj lokaciji

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.