Uskoro izgradnja sportskog centra u Kuli

U protekle dve godine u opštinu Kula je iz pokrajinskog budžeta uloženo preko 650 miliona dinara, što je omogućilo realizaciju brojnih značajnih projekata izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević nakon obilaska završnih radova na izgradnji atarskih puteva, investiciji vrednoj oko 20 miliona dinara, zajednički obezbeđenih iz pokrajinskog i opštinskog budžeta.

On je dodao da je u razgovoru sa opštinskim rukovodstvom ocenjeno da je dosadašnja saradnja Pokrajinske vlade i opštine Kula – izuzetna.

„Zadovoljni smo načinom na koji se opština Kula razvija. Danas smo istakli nekoliko strateških tačaka daljeg razvoja opštine, među kojima su svakako one koje se tiču privlačenja domaćih i stranih investitora, infrastrukturni projekti, izgradnja kanalizacione mreže, opremanje i rekonstrukcija škola“, kazao je potpredsednik Milićević dodajući da je bilo reči i o izgradnji crpne stanice u Sivcu, rekonstrukciji sportske hale u Crvenki koja je u lošem stanju i drugim projektima.

Potpredsednik Pokrajinske vlade je naveo da se opština Kula razvija i svojom agilnom politikom u privlačenju investicija.

„Pokrajina je pomogla ovoj opštini i kod opremanja radne zone. Takođe, preko Razvojne agencije Vojvodine subvencionisana su radna mesta u već realizovanoj investiciji „Seveplant“, a u završnoj fazi su još dve investicije koje će obezbediti oko 400 novih radnih mesta za meštane opštine Kula“, naveo je Milićević.

Potpredsednik Milićević je dodao da se priprema prva faza izgradnje sportsko rekreativnog centra u Kuli, za šta Pokrajinska vlada obezbedila 175 miliona dinara, dok je 150 miliona uloženo u izgradnju kanalizacione mreže na teritoriji Kule i Crvenke, te oko 100 miliona dinara, preko JVP „Vode Vojvodine“, za čišćenje kanala na relaciji Vrbas-Bezdan.

Predsednik opštine Kula Velibor Milojčić zahvalio se Pokrajinskoj vladi na značajnoj podršci u protekle dve godine.

„Uz podršku Pokrajine i Republike u našu opštinu je uloženo više od milijardu dinara, što je omogućio da realizaciju važnih projekata, koji će obezbediti bolje uslove za život i nova radna mesta za građene opštine Kula“ naveo je Milojčić.

Poseti opštini Kula prisustvovali su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

Izvor: rtv.rs

ПретходниZbog suše kasni setva, posejana pšenica ne niče
СледећиGRADSKA KUĆA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.