USKORO POČINJE NAPLAĆIVANJE GOOGLE PHOTOS

google_photos

Na vreme sačuvajte fotografije i video snimke ili će ih Google izbrisati!

Proverite koliko vam je prostora preostalo, mi smo vam izdvojili besplatne alternative za vas!

Aplikacija Google Photos je zaista jedna od najboljih usluga kompanije Google, a ona postoji još od 2015. godine i nudi neograničeno besplatno skladištenje fotografija, čak i onih slika visokog kvaliteta, ali to više neće biti slučaj.

Počev od 1. juna, Google Photos će naplaćivati ukoliko imate više od 15 gigabajta ispunjene memorije. Drugim rečima, nije ni bitno kakav je kvalitet fotografije ili snimka koje otpremite na Google Photos, taj sadržaj će se računati na vašoj Google One memoriji, a da biste nastavili da otpremate (upload) i dalje, moraćete da platite!

Treba napomenuti da sve podatke koje ste otpremili pre početka juna se neće računati u limit od 15 gigabajta, ističe DigitalTrend, jedino će se računati sadržaj koji otpremite od početka ove promene. U zvaničnom blogu se napominje da će se korisnicima, koji prekorače limit od 15 GB ukupno, slike i video brisati nakon dve godine. Ovo bi trebalo da znači da imate vremena do 1. juna 2023. godine da svoje stare slike i video snimke preuzmete i snimite na nekom sigurnom mestu – sačuvane od zaborava.

Pozdravljamo takav potez jer se korisnici neće naći u škripcu jednom kada novi limit stupi na snagu, te će imati dovoljno vremena da odluče da li će platiti za dodatni prostor. Klikom na označeni deo ove rečenice proverite koliko vam je prostora preostalo.

Kako napominje ta kompanija, mnogi korisnici neće imati potrebu da plate za dodatni prostor, razlog za to je što 80% korisnika neće napuniti 15 gigabajta bar u naredne tri godine, makar tako tvrdi Google. Na primer, Apple iCloud nudi svega 5 GB besplatnog cloud prostora. 

Google Photos je deo Google One cloud ekosistema kog sačinjavaju i ostale usluge kao što su Google Drive, Gmail, itd… Ukoliko se kojim slučajem odlučite za Google One, ova usluga nudi i besplatan VPN servis za Android uređaje ukoliko se pretplatite na dva ili više terabajta cloud memorije.  

Cena Google One je slična mnogim takvim uslugama, za dva dolara mesečno se može nabaviti 100 GB memorije, za tri dolara 200 GB, za deset dolara do dva TB i za 150 dolara korisnik dobija 30 TB. Mi ćemo vas upozoriti i kada ovaj limit stupi na snagu, do tada možete da pogledate alternative za besplatno skladištenje podataka koje smo spremili za vas. 

Da li ste se pripremili za novo ograničenje?

Izvor: smartlife.mondo.rs

ПретходниPravoslavni vernici proslavljaju Vaskrs – najveći hrišćanski praznik
СледећиBrodom po Carskoj bari

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.