Uskoro ukidanje vanrednog stanja, ali ukoliko se broj zaraženih ne bude smanjivao, mere će se ponovo uvesti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da je optimista kada je reč o sprečavanju širenja korona virusa i nada se skorom ukidanju vanrednog stanja, kao što je najavio predsednik Aleksandar Vučić.

Ona je na TV Prva rekla da je u toku ublažavanje restriktivnih mera, ali i upozorila da, ukoliko se brojevi novozaraženih ne budu i dalje smanjivali, mere će biti ponovo uvedene.

„Imamo ohrabrujući trend. Najvažnija je lična odgovornost. Kako relaksiramo restriktivne mere ublažavamo, ljudi treba da imaju visok stepen lične ordgovrnosti kako ne bi se širio virus“, rekla je Brnabić.

Kada se ukine vanredno stanje, kaže premijerka, i dalje će na snazi biti mere opreza poput nošenja maski, pojačane higijene i dezinfekcije i zaštine opreme.

„Biće to naša nova normalnost“, kaže Brnabić.

Navela je da će zabrana kretanja biti ukidanje kada se ukine vanredno stanje, da postoji plan za otvaranje aerodrome.

„Imamo plan za to i za međunarodni, gradski i međugradski prevoz. Na kraju otvaranje granica“, rekla je predsednica Vlade.

Kaže da će biti nastavaljeno testiranje na novi korona virus, a da će danas broj testiranih preći 100.000.

Ja i članovi vlade nećemo uzeti 100 evra

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i članovi njenog kabineta neće uzeti 100 evra koje država namenila svim punoletnim građanima u okviru ekonomskih mera.

„Ja i članovi Vlade nehemo uzeti 100 evra. Naše je da damo podršku i radimo u interesu budžeta. Mi nismo obični građani koji će uzeti 100 evra“, rekla je Brnabić na TV Prva.

Napomenula je da ima i onih opozicionih politicara koji će uzeti tih 100 evra iz republičkog budžeta i dati u humanitarne svrhe, sve pod svojim imenom.

Ona je ocenila da to govori o ličnoj odgovornosti političara.

„U poslednja dva meseca nikada se bolje nije videlo kakav je ko i ko je koliko odgovoran. U najvećoj krizi se pokaže najbolje kakav je ko“, rekla je Brnabić.

Izvor: Tanjug

ПретходниDogovor sa Mađarskom za otvaranje granice
СледећиUKIDA SE VANREDNO STANJE, evo i kada!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.