USKORO VIRTUELNI ASISTENT U LOKALNOJ SAMOUPRAVI

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović 30.01.2020. u Beogradu je potpisala Sporazum o saradnji na projektu „Unapređenja opštinskih usluga u Srbiji i BiH uvođenjem ChatBot aplikacije.

ChatBot aplikacija predstavlja platformu pomoću koje će građani moći lakše, brže i efikasnije da pristupe gradskim/opštinskim uslugama.

„Ova aplikacija omogućiće da naš rad postane još transparentniji u smislu otvaranja jednog novog kanala komunikacije sa građanima, kojim ćemo nastojati da što veći broj građana i privrednika na našoj teritoriji uputimo o načinima i mogućnostima za ostvarivanje njihovih prava, obaveza, ali i svim onim drugim informacijama koje nisu samo u nadležnosti lokalne samouprave “ istaklaje ovom prilikom gradonačelnica Dušanka Golubović .

Kako postoji rastuća potreba za neposrednim i tačnim pružanjem informacija i usluga od strane lokalne samouprave, ovom digitalnom komunikacijskom platformom lokalna uprava će ojačati svoju ulogu kompetentne, dostupne i efikasne administracije za usluživanje svojih građana, tako što će ChatBot aplikacija omogućiti digitalizaciju odabranih uslužnih postupaka i staviti ih na raspolaganje, a građani će ovim uslugama moći da pristupe bilo kada 24/7 preko svog pametnog telefona ili računara.

Ove usluge će biti u potpunosti automatizovane i neće biti ograničene radnim vremenom gradske/opštinske uprave. Stoga će primena ChatBot-a za gradske/opštinske usluge i pružanje informacija omogućiti lokalnoj administraciji da obradi znatno veći broj zahteva građana, upita, naknada i reklamacija.

Pored Grada Sombora u projektu kao pilot lokalne samouprave učestvuju Gad Šabac, Grad Bijeljina i Opština Laktaši, a sprovode ga Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Privredna komora Republike Srpske, Nemačka internacionalna saradnja u Srbiji (GIZ) i SAGA New Frontier Group d.o.o. Beograd.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

PrethodniOTVOREN DAN U MESNIM ZAJEDNICAMA SELENČA I NOVA SELENČA
SledećiTRAGEDIJA U SOMBORU Pacijent izvršio samoubistvo u bolnici

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.