Uspešna godina za boksera Sombora Vukašina Tepića


Na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u boksu za juniore i juniorke u Bugarskoj, Vukašin Tepić, bokser bokserskog kluba “Sombor” u kategoriji do 50 kg osvojio je fenomenalno treće mesto.

“Dobio sam Bugara u prvom kolu gde sam ubedljivo pobedio i u drugom kolu sam boksovao protiv Ukrajinca i tu sam izgubio, jer imao sam napuknuto rebro od borbi u poslednjih nekoliko meseci i mogla je druga borba i bolje da prođe, ali zadovoljan sam”, rekao je Vukašin Tepić, bokser BK “Sombor”.

“Iznenadio nas je sve sa medaljom s obzirom da je pobedio Bugarina u direktnoj borbi za medalju u sred Sofije. Malo ko je očekivao da će to da se desi. Sve čestitke njemu na tome, a to prikazuje jedan ozbiljan rad u nazad cele ove godine koje je rezultovalo tom medaljom”, rekao je za RTV Miro Mitrović, trener BK “Sombor”.

“Vukašin ima šest treninga nedeljno, od toga je tri puta dolazio u Sombor, a tri puta je trener Miro Mitrović išao kod njega u Bač i napredak je ogroman”, rekao je Stojan Knežević, trener BK “Sombor,”.

Vukašin završava juniorsku karijeru i sledeće godine ga očekuju borbe u uzrastu omladinaca.

“Kao omladinac on je tu najmlađi,sledeće godine će morati da se adaptira ,jer su tu malo jači takmičari i nadolaze teže kategorije. Treba dobro da se pripremimo i da damo svoj maksimum”, rekao je Mitrović.

“Nastavljamo dalje rad sa Vukašinom, nadamo se da će on opet pružiti dobre rezultate. Treba da pazimo kako bi i sledeće godine bio na visokom nivou i sigurno će biti teško”, rekao je Knežević.

Vukašin je ove godine postao prvak Vojvodine, osvojio je zlato na takmičenju “Kup Nacija”, a poslednje tri godine je i prvak Srbije u svojoj kategoriji.

Izvor: RTV (Bojana Radovanović)


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.