Vadite letnje stvari!

Posle UDARA KOŠAVE za vikend, čudo sa temperaturama se nastavlja!

Snažna košava umalo nas nije oduvala za vikend, kada su udari snažnog vetra premašivali brzinu od 100 kilometara na čas. Iako smo stavljali kape na glavu, od petka do nedelje, već danas vraća nam se vremensko čudo koje ove jeseni obara rekorde.

Naime, narednih dana očekujemo gotovo letnje tempetarure jer će termometri širom Srbije preskakati i dvadeseti podeok.

Na Balkanu i istoku Evrope razvija se topli talas, a prema prognozi organizacije Severe Weather taj talas će se nastaviti i tokom sledeće nedelje.

Snažni južni vetrovi održavaju premeštanje vazduha i prenos toplote sa Mediterana prema istočnoj Evropi i zapadu Rusije.

Očekuje se da će se taj trend nastaviti tokom narednih nekoliko dana, jer će se aktivni dinamički obrazac preko jugozapadne i središnje Evrope zadržati tokom vikenda.

Temperature će se naglo povisiti uponedeljak i postepeno će se širiti na baltičko područje i delove Skandinavije pre nego što delimično padnu sredinom sledeće nedelje. U zavisnosti od prizemnih slojeva, mnoga područja mogla bi da budu zarobljena pod jakim termičkim inverzijama, navedeno je u prognozi.

Do kraja dana u košavskom području i na planinama vetrovito sa jakim, ponegde i olujnim jugoistočnim vetrom, koji će na području južnog Banata imati udare i preko 24 m/s. Sutra ujutro slabljenje košave.

PrethodniVožnja kroz Sombor
SledećiŠirom Srbije posađeno 50.000 stabala drveća

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.