Vadite letnje stvari!

После УДАРА КОШАВЕ за викенд, чудо са температурама се наставља!

Снажна кошава умало нас није одувала за викенд, када су удари снажног ветра премашивали брзину од 100 километара на час. Иако смо стављали капе на главу, од петка до недеље, већ данас враћа нам се временско чудо које ове јесени обара рекорде.

Наиме, наредних дана очекујемо готово летње темпетаруре јер ће термометри широм Србије прескакати и двадесети подеок.

На Балкану и истоку Европе развија се топли талас, а према прогнози организације Severe Weather тај талас ће се наставити и током следеће недеље.

Снажни јужни ветрови одржавају премештање ваздуха и пренос топлоте са Медитерана према источној Европи и западу Русије.

Очекује се да ће се тај тренд наставити током наредних неколико дана, јер ће се активни динамички образац преко југозападне и средишње Европе задржати током викенда.

Температуре ће се нагло повисити упонедељак и постепено ће се ширити на балтичко подручје и делове Скандинавије пре него што делимично падну средином следеће недеље. У зависности од приземних слојева, многа подручја могла би да буду заробљена под јаким термичким инверзијама, наведено је у прогнози.

До краја дана у кошавском подручју и на планинама ветровито са јаким, понегде и олујним југоисточним ветром, који ће на подручју јужног Баната имати ударе и преко 24 м/с. Сутра ујутро слабљење кошаве.

ПретходниVožnja kroz Sombor
СледећиŠirom Srbije posađeno 50.000 stabala drveća

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.