Vannastavne aktivnosti u školama sve popularnije

Vannastavne aktivnosti u školama pomažu učenicima da se razvijaju, da postanu organizovanji i sigurniji u sebe, a takođe bude radoznalost i želju za novim znanjima.
Sekciju za auto, avio, brodo i raketno modelarstvo u osnovnoj školi “Prva vojvođanska brigada” pohađa više od 30 učenika, a broj zainteresovanih svakim danom raste.

Za njih, samo je nebo granica. U znanju, idejama i posvećenosti. Zahvaljujući brojnim pojedinačnim i grupnim nagradama na takmičenjima, oni su apsolutni šampioni Novog Sada i okruga u auto, avio, brodo i raketnom modelarstvu. Kako kažu, sekciju koja se održava u okviru predmeta Tehnika i tehnologija posebno vole, jer znanja stiču na zanimljiv način.

“Odlučio sam da dođem na ovu sekciju, zato što je tehničko jedan jako zanimljiv predmet, kao mali sam voleo da rasklapam i sklapam stvari i onda mi je palo na pamet da dođem ovde na sekciju, gde sam krenuo da se bavim brodo modelarstvom, čak sam i probao da idem na takmičenja i osvojio nagradu na Republičkom takmičenju”, rekao je Petar Krndija.

“Ja idem na avio modelarstvo i opredelio sam se za njega, jer je drugačije od ostalih, zato što se baca iz ruke i ne može da se nauči napamet i mora sve da ide na osećaj”, dodao je Aleksa Bobar.

Od ideje do realizacije, odnosno od teorije do prakse. Put je dugačak, ali je preći ga, dragoceno iskustvo.

“Cilj sekcije jeste da se stekne funkcinoalno znanje učenika, dakle sve ono što nauče, da oni sutra znaju da primenjuju u praksi. 0,44 Sekcija nije samo da bi napravili tu raketu, tu je ujedno i druženje, da naučimo učenike da sarađaju među sobom, tolerancija”, izjavio je Miljan Bugarin, nastavnik predmeta tehnika I tehnologija.

I tako to biva. Kada ti profesori daju vetar u leđa, znanje krila, a drugari podršku, tada se najlepše leti.

Izvor: rtv.rs

ПретходниOtapanje snega, kiša, na istoku ledena
СледећиIzložba ”Crtačev ugovor”

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.