Vaterpolo liga za veterane održava zdravlje i dugogodišnja prijateljstva

Somborski sportski klub „Polet“ narednog vikenda će biti domaćin finalnog turnira Regionalne vaterpolo lige za veterane, nezvaničnog takmičenja koje postoji poslednjih deset godina upravo na inicijativu bivših vaterpolista iz Sombora.

Somborski štrand će 22. i 23. juna biti poprište uzbudljivih mečeva ali i druženja bivših vaterpolista, a sve je počelo pre 10 godina, kada su veterani ovog sporta iz Sombora pokrenuli inicijativu da se organizuje Regionalna vaterpolo liga.

Ove godine učestvuju četiri kluba iz Beograda: “Bečej”, “Vojvodina”, “Spartak”,” Polet” i “Osijek”, a Sombor je tradicionalno domaćin finalnog turnira.

“Pre 107 godina ovamo je doneta prva vaterpolo lopta, a pre 132 godine odigrana je prva plivačka trka, tako da je Sombor mesto gde se odigravala plivačka i vaterpolo istorija”, kaže predsednik “Poleta” Aleksandar Dimitrijević i dodaje da je cilj organizovanja dva takmičarska dana , osim odigravanja utakmica, i druženje svih učesnika.

On ističe da je interesovanje veterana za ovu ligu svake godine sve veće i da je sve više mladih igrača, a razlog što se oni pojavljuju vidi u činjenici da deca prolaze kroz vaterpolo škole, ali da većina ne stiže da se tim sportom bavi na višem nivou.

Većina veterana smatra da je nekada stanje u vaterpolu bilo bolje, ali igrač subotičkog “Spartaka” Ivan Dulić zadovoljan je trenutnim stanjem u ovom gradu jer su gradske vlasti uvidele koliko je dragocena svaka pomoći tom trofejnom sportu.

“Spartak je sada u najmlađem sastavu, s obzirom na to da je od osnivanja lige jedan broj starijih igrača rešio da se posveti porodičnom životu, ali uspeli smo da ih nadomestimo mlađim igračima i održimo takmičenje u životu”, objašnjava Ivan i dodaje da je turnir veoma važan za njegove učesnike sa aspekta zdravlja ali i dobrog druženja.

Narednog vikenda u Somboru veterani naših klubova i susednog Osijeka još jednom će pokazati koliko je lepo posle završetka igračke karijere igrati vaterpolo rekreativno i na taj način nastaviti davno započeta prijateljstva.

rtv.rs

ПретходниDAN SA VESLAČKOM EKSPEDICIJOM
СледећиHARIS DŽINOVIĆ PEVA NA „SOMBORSKOM KOTLIĆU“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.