Ватерполо лига за ветеране одржава здравље и дугогодишња пријатељства


Сомборски спортски клуб “Полет” наредног викенда ће бити домаћин финалног турнира Регионалне ватерполо лиге за ветеране, незваничног такмичења које постоји последњих десет година управо на иницијативу бивших ватерполиста из Сомбора.

Сомборски штранд ће 22. и 23. јуна бити поприште узбудљивих мечева али и дружења бивших ватерполиста, а све је почело пре 10 година, када су ветерани овог спорта из Сомбора покренули иницијативу да се организује Регионална ватерполо лига.

Ове године учествују четири клуба из Београда: “Бечеј”, “Војводина”, “Спартак”,” Полет” и “Осијек”, а Сомбор је традиционално домаћин финалног турнира.

“Пре 107 година овамо је донета прва ватерполо лопта, а пре 132 године одиграна је прва пливачка трка, тако да је Сомбор место где се одигравала пливачка и ватерполо историја”, каже председник “Полета” Александар Димитријевић и додаје да је циљ организовања два такмичарска дана , осим одигравања утакмица, и дружење свих учесника.

Он истиче да је интересовање ветерана за ову лигу сваке године све веће и да је све више младих играча, а разлог што се они појављују види у чињеници да деца пролазе кроз ватерполо школе, али да већина не стиже да се тим спортом бави на вишем нивоу.

Већина ветерана сматра да је некада стање у ватерполу било боље, али играч суботичког “Спартака” Иван Дулић задовољан је тренутним стањем у овом граду јер су градске власти увиделе колико је драгоцена свака помоћи том трофејном спорту.

“Спартак је сада у најмлађем саставу, с обзиром на то да је од оснивања лиге један број старијих играча решио да се посвети породичном животу, али успели смо да их надоместимо млађим играчима и одржимо такмичење у животу”, објашњава Иван и додаје да је турнир веома важан за његове учеснике са аспекта здравља али и доброг дружења.

Наредног викенда у Сомбору ветерани наших клубова и суседног Осијека још једном ће показати колико је лепо после завршетка играчке каријере играти ватерполо рекреативно и на тај начин наставити давно започета пријатељства.

rtv.rs


ПретходниДАН СА ВЕСЛАЧКОМ ЕКСПЕДИЦИЈОМ
СледећиХАРИС ЏИНОВИЋ ПЕВА НА „СОМБОРСКОМ КОТЛИЋУ“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.