Vatrena stihija progutala stočno imanje u Apatinu, izgorelo 50 ovaca

Vatrena stihija progutala je za nekoliko minuta celo stočno imanje porodice Kosanović iz Apatina. Zbog brzine širenja požara za nepunih pola sata su izgoreli svi objekti gazdinstva i oko 50 umatičenih priplodnih grla ovaca i ostale stoke, a samo su preživela dva konja i pas. Na sreću, ljudskih žrtava nema i niko nije povređen.

“Na sreću niko nije nastradao, nisu oštećena tuđa imanja…. Fotografije ugljenisanih životinja koje nisu uspele da pobegnu, prilično su potresne. Pored kvalitetnih grla, izgorelo je skoro 1000 bala slame, ma svi objekti, a šteta je ogromna, jer smo samo u stoci imali uloženih oko 8.000 evra. Šokirani smo, ne znamo šta se desilo i kako je tako brzo vatra sve spalila. Godinama smo mukotrpno sticali da bi ovo domaćinstvo napravili. Ne znam kako ćemo dalje, izjavila je za RTV Nedeljka Kosanović, vlasnica stočnog domaćinstva iz Apatina.

Prema rečima prisutnih komšija, vatreni plamen je toliko divljao da su se u gašenju požara pored vatrogasaca iz Apatina, kao ispomoć priključila i vatrogasno spasilačka ekipa iz Sombora.


“Pošto sam sam bila na dvadesetak metara od svega, nisam mogla da verujem šta se dešava i koliki je to vatreni plamen bio. Bio je još dan, oko 19 časova, početak vikenda, petak. Svi smo potrčali da pripomognemo, ali spasa nije bilo. Mnogi u Apatinu poznaju porodicu Kosanović, oni su svojim poštenim radom i sa mnogo mukotrpnog truda ulagali sve svoje u to imanje da bi gazdinstvo izgradili. Sve je to nestalo za nekoliko minuta, a slike sa zgarišta su više nego potresne. Ujedinili smo se kao građani da pomognemo porodici Kosanović, a svako ko želi to može učiniti uplatom na žiro račun”, ispričala je za RTV Anja Smiljanić, komšinica.

UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA

Kako se dogodio požar, utvrdiće istraga i nadležni.

U Apatinu se skoro ne pamti požar ovakvih razmera, gde je uništeno sve. Komšije, prijatelji i građani su se ujedinili i počeli da prikljupljaju pomoć za četvoročlanu porodicu Kosanović. Sve donacije za obnovu njihovog gazdinstva mogu se uplatiti na:

Nedeljka Kosanović, žiro račun: 160-2400100033726-48

Izvor: RTV (Vesna Milanović)

ПретходниDo srede svim penzionerima po 100 evra
СледећиPraktična obuka za B kategoriju (video)

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.