Ватрена стихија прогутала сточно имање у Апатину, изгорело 50 оваца


Ватрена стихија прогутала је за неколико минута цело сточно имање породице Косановић из Апатина. Због брзине ширења пожара за непуних пола сата су изгорели сви објекти газдинства и око 50 уматичених приплодних грла оваца и остале стоке, а само су преживела два коња и пас. На срећу, људских жртава нема и нико није повређен.

“На срећу нико није настрадао, нису оштећена туђа имања…. Фотографије угљенисаних животиња које нису успеле да побегну, прилично су потресне. Поред квалитетних грла, изгорело је скоро 1000 бала сламе, ма сви објекти, а штета је огромна, јер смо само у стоци имали уложених око 8.000 евра. Шокирани смо, не знамо шта се десило и како је тако брзо ватра све спалила. Годинама смо мукотрпно стицали да би ово домаћинство направили. Не знам како ћемо даље, изјавила је за РТВ Недељка Косановић, власница сточног домаћинства из Апатина.

Према речима присутних комшија, ватрени пламен је толико дивљао да су се у гашењу пожара поред ватрогасаца из Апатина, као испомоћ прикључила и ватрогасно спасилачка екипа из Сомбора.

“Пошто сам сам била на двадесетак метара од свега, нисам могла да верујем шта се дешава и колики је то ватрени пламен био. Био је још дан, око 19 часова, почетак викенда, петак. Сви смо потрчали да припомогнемо, али спаса није било. Многи у Апатину познају породицу Косановић, они су својим поштеним радом и са много мукотрпног труда улагали све своје у то имање да би газдинство изградили. Све је то нестало за неколико минута, а слике са згаришта су више него потресне. Ујединили смо се као грађани да помогнемо породици Косановић, а свако ко жели то може учинити уплатом на жиро рачун”, испричала је за РТВ Ања Смиљанић, комшиница.

УЗНЕМИРУЈУЋА ФОТОГРАФИЈА

Како се догодио пожар, утврдиће истрага и надлежни.

У Апатину се скоро не памти пожар оваквих размера, где је уништено све. Комшије, пријатељи и грађани су се ујединили и почели да прикљупљају помоћ за четворочлану породицу Косановић. Све донације за обнову њиховог газдинства могу се уплатити на:

Недељка Косановић, жиро рачун: 160-2400100033726-48

Извор: РТВ (Весна Милановић)


ПретходниДо среде свим пензионерима по 100 евра
СледећиPraktična obuka za B kategoriju (video)

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.