Vatrogasci-spasioci iz Srbije stigli u Grčku

vatrogasci_spasioci_srbija_grcka_evia_pozar (7)

Vatrogasci-spasioci iz Srbije koji su stigli u Grčku daće sve od sebe da pomognu bratskom grčkom narodu da se izbori sa požarima.

Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova poletela je rano jutros ka Grčkoj kako bi pomogla u gašenju požara na ostrvu Evia.

Pomoć u gašenju požara iz vazduha našim prijateljima Grcima pružiće četrnaest pripadnika sa tri helikoptera, dva „bel 212“ i „H-145“.

Kada je teško, vidite na koga zaista možete da se oslonite. Ovog leta Sektor za vanredne situacije je gasio više od 850 požara na našoj teritoriji, ali isto tako  učestvovali su u gašenju požara u Severnoj Makedoniji, a sada je spreman da gasi požare na prostoru Grčke.

Srbija je obezbedila da po prvi put možemo našim helikopterima da pomažemo drugim zemljama, kao što smo radili u Severnoj Makedoniji, kao što ćemo raditi u Grčkoj. Od danas 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 14 vozila, i tri vatrogasna helikoptera i svom pripadajućom opremom pomoći će narodu Grčke u borbi sa vatrenom stihijom.

PrethodniStojniću „tačkasta” majica u Češkoj
SledećiROK ZA UPLATU TREĆE RATE POREZA

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.