Ватрогасци-спасиоци из Србије стигли у Грчку

vatrogasci_spasioci_srbija_grcka_evia_pozar (7)

Ватрогасци-спасиоци из Србије који су стигли у Грчку даће све од себе да помогну братском грчком народу да се избори са пожарима.

Хеликоптерска јединица Министарства унутрашњих послова полетела је рано јутрос ка Грчкој како би помогла у гашењу пожара на острву Евиа.

Помоћ у гашењу пожара из ваздуха нашим пријатељима Грцима пружиће четрнаест припадника са три хеликоптера, два „бел 212“ и „Х-145“.

Kада је тешко, видите на кога заиста можете да се ослоните. Овог лета Сектор за ванредне ситуације је гасио више од 850 пожара на нашој територији, али исто тако  учествовали су у гашењу пожара у Северној Македонији, а сада је спреман да гаси пожаре на простору Грчке.

Србија је обезбедила да по први пут можемо нашим хеликоптерима да помажемо другим земљама, као што смо радили у Северној Македонији, као што ћемо радити у Грчкој. Од данас 37 припадника Сектора за ванредне ситуације са 14 возила, и три ватрогасна хеликоптера и свом припадајућом опремом помоћи ће народу Грчке у борби са ватреном стихијом.


ПретходниStojniću „tačkasta” majica u Češkoj
СледећиРОК ЗА УПЛАТУ ТРЕЋЕ РАТЕ ПОРЕЗА

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.