Veče u čast Ivana Kovača Kiceta

Иван Ковач Кице, основао је пре 20 година еколошку учионицу Барачка. Са супругом Сузаном, приредио је два кувара рибљих специјалитета, организовао је бројна такмичења за риболовце и једноставно волео људе и природу. Преминуо је у августу прошле године, али његови пријатељи не дају да се Иван Ковач Кице заборави.

Иван Ковач Кице или за пријатеље једноставно Матори. Заљубљеник у природу, творац еколошке учионице, организатор многих риболовачких такмичења, врсни кувар делиција од рибе и пре свега велики пријатељ, јер ко је једном дошао у његову еколошку учионицу Барачка тамо се увек враћао. А Кицета памте многи од Осијека до Београда.

„Он је био један изузетно драг човек свима. За свакога је имао лепу реч, стрпљење. Амбијент који је створио био је посебан. Осећала се топлина и добродошлица за свакога“, каже Јелена Банковачки.

„Сви се овде познајемо као комшије, пријатељи, сарадници. Он није био човек за тугу већ живот и радост“, наводи Јасмина Мезеи.

Иван ковач имао је хиљаду врлина и ни једну ману. Једна од његових највећих врлина била је да прихвата људе онакве какви јесу. То за њега кажу његови пријатељи који су и осмислили вече у његову част.

„По мирноћи, племенитој мудрој речи, фантастичним гастрономским чаролијама. Његов прерани одлазак нас је итекако изненадио, али не дамо да се он заборави“, истиче Александар Поткоњак, један од организатора.

„Еј, матори не може књига само тако да се затвори, да савијеш лист у углу и заборавиш“, поручили су песмом на крају програма Кицетови пријатељи.

Извор: РТВ

ПретходниUŽAS U SOMBORU Mladić (28) izboden nožem
СледећиKup nacija ponovo u našem gradu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.