Veče u čast Ivana Kovača Kiceta

Ivan Kovač Kice, osnovao je pre 20 godina ekološku učionicu Baračka. Sa suprugom Suzanom, priredio je dva kuvara ribljih specijaliteta, organizovao je brojna takmičenja za ribolovce i jednostavno voleo ljude i prirodu. Preminuo je u avgustu prošle godine, ali njegovi prijatelji ne daju da se Ivan Kovač Kice zaboravi.

Ivan Kovač Kice ili za prijatelje jednostavno Matori. Zaljubljenik u prirodu, tvorac ekološke učionice, organizator mnogih ribolovačkih takmičenja, vrsni kuvar delicija od ribe i pre svega veliki prijatelj, jer ko je jednom došao u njegovu ekološku učionicu Baračka tamo se uvek vraćao. A Kiceta pamte mnogi od Osijeka do Beograda.

„On je bio jedan izuzetno drag čovek svima. Za svakoga je imao lepu reč, strpljenje. Ambijent koji je stvorio bio je poseban. Osećala se toplina i dobrodošlica za svakoga“, kaže Jelena Bankovački.

„Svi se ovde poznajemo kao komšije, prijatelji, saradnici. On nije bio čovek za tugu već život i radost“, navodi Jasmina Mezei.

Ivan kovač imao je hiljadu vrlina i ni jednu manu. Jedna od njegovih najvećih vrlina bila je da prihvata ljude onakve kakvi jesu. To za njega kažu njegovi prijatelji koji su i osmislili veče u njegovu čast.

„Po mirnoći, plemenitoj mudroj reči, fantastičnim gastronomskim čarolijama. Njegov prerani odlazak nas je itekako iznenadio, ali ne damo da se on zaboravi“, ističe Aleksandar Potkonjak, jedan od organizatora.

„Ej, matori ne može knjiga samo tako da se zatvori, da saviješ list u uglu i zaboraviš“, poručili su pesmom na kraju programa Kicetovi prijatelji.

Izvor: RTV

ПретходниUŽAS U SOMBORU Mladić (28) izboden nožem
СледећиKup nacija ponovo u našem gradu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.