Večeras obraćanje javnosti!

Танјуг (Драган Кујунџић)

Председник Србије Александар Вучић доноси данас одлуку о томе да ли ће бити уведена употреба Војске Србије у цивилне сврхе, сазнаје Танјуг.

Председник је синоћ примио процену Министарства одбране да ризици и претње поводом пандемије корона вируса захтевају доношење хитних мера из надлежности председника Србије.

Министар одбране Александар Вулин је рекао да је сада на председнику Србије да одлучи како и на који начин ће искористити своја уставна овлашћења и ставити све службе у функцију живота и здравља грађана.

Танјуг сазнаје да ће председник данас донети одлуку о употреби Војске Србије у цивилне сврхе.

Састанак кризних штабова 

Председник ће у 19.00 часова председавати састанком Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19 и Кризног штаба за отклањање насталих и спречавање могућих штетних последица заразне болести COVID-19 по привреду, саопштила је прес служба председника.

Вучић ће се данас поподне састати и са патријархом Иринејем у Палати Србија.

Обраћање после низа састанака
Председник Србије Александар Вучић обратиће се јавности вечерас у 20.00 сати,након низа састанака које ће имати током дана, јавила је тв Прва.
Како су навели, председник јутрос разговара са премијером Мађарске Виктором Орбаном.
Вучић ће у 12.00 сати имати састанак са службама безбедности, а у 18.00 са патријархом Иринејом, навела је та телевизија.
У 19.00 часова предвиђен је састанак са члановима здравственог Кризногштаба за праћење коронавируса.
Након тога очекује се да саопшти одлуку о мерама које ће бити предузетеу циљузаштите становништва од ширења корона вируса. 

Вучић позвао старије грађане да остану код куће

Вучић замолио је данас најстарије грађане да остану у кућама.

„Молим наше најстарије да остану у кућама, да не излазе напоље, да никога не примају у своје домове. Ово је најтежи изазов за све нас“, написао је Вучић на Instagram налогу „avucic“.

„Ванредно стање се уводи уколико министар одбране пошаље врховном командату, председнику државе, писмо да је угрожена безбедност државе, затим га шаљемо у скупштину, али, пошто је забрањено окупљање висе од 100 људи, могуће је да председник Србије, председник скупштине и владе, заједничким, троструким потписом уведу ванредно стање. Онда знате шта то значи. Ако се уведе ванредно стање нема висе кафића, барова, бисокопа, позоришта, већ војска на улице, зна се шта на граници И тако даље“, рекао је јуче Вучић.

Ванредно стање, према његовим речима, подразумева најтеже могуће мере.

„Ванредно стање захтева потпуну изолацију“, рекао је Вучић.

Одлука о употреби Војске могла би да буде корак ка најтежим могућим мерама.

Извор: Танјуг

ПретходниKon ne preporučuje da se škole sada zatvore na dve nedelje
Следећи„Pariske Impresije“ Zorana Stošića Vranjskog u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.