Večeras obraćanje javnosti!

Танјуг (Драган Кујунџић)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić donosi danas odluku o tome da li će biti uvedena upotreba Vojske Srbije u civilne svrhe, saznaje Tanjug.

Predsednik je sinoć primio procenu Ministarstva odbrane da rizici i pretnje povodom pandemije korona virusa zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadležnosti predsednika Srbije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da je sada na predsedniku Srbije da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoja ustavna ovlašćenja i staviti sve službe u funkciju života i zdravlja građana.


Tanjug saznaje da će predsednik danas doneti odluku o upotrebi Vojske Srbije u civilne svrhe.

Sastanak kriznih štabova 

Predsednik će u 19.00 časova predsedavati sastankom Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić će se danas popodne sastati i sa patrijarhom Irinejem u Palati Srbija.

Obraćanje posle niza sastanaka
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti večeras u 20.00 sati,nakon niza sastanaka koje će imati tokom dana, javila je tv Prva.
Kako su naveli, predsednik jutros razgovara sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.
Vučić će u 12.00 sati imati sastanak sa službama bezbednosti, a u 18.00 sa patrijarhom Irinejom, navela je ta televizija.
U 19.00 časova predviđen je sastanak sa članovima zdravstvenog Kriznogštaba za praćenje koronavirusa.
Nakon toga očekuje se da saopšti odluku o merama koje će biti preduzeteu ciljuzaštite stanovništva od širenja korona virusa. 

Vučić pozvao starije građane da ostanu kod kuće

Vučić zamolio je danas najstarije građane da ostanu u kućama.

„Molim naše najstarije da ostanu u kućama, da ne izlaze napolje, da nikoga ne primaju u svoje domove. Ovo je najteži izazov za sve nas“, napisao je Vučić na Instagram nalogu „avucic“.

„Vanredno stanje se uvodi ukoliko ministar odbrane pošalje vrhovnom komandatu, predsedniku države, pismo da je ugrožena bezbednost države, zatim ga šaljemo u skupštinu, ali, pošto je zabranjeno okupljanje vise od 100 ljudi, moguće je da predsednik Srbije, predsednik skupštine i vlade, zajedničkim, trostrukim potpisom uvedu vanredno stanje. Onda znate šta to znači. Ako se uvede vanredno stanje nema vise kafića, barova, bisokopa, pozorišta, već vojska na ulice, zna se šta na granici I tako dalje“, rekao je juče Vučić.

Vanredno stanje, prema njegovim rečima, podrazumeva najteže moguće mere.

„Vanredno stanje zahteva potpunu izolaciju“, rekao je Vučić.

Odluka o upotrebi Vojske mogla bi da bude korak ka najtežim mogućim merama.

Izvor: Tanjug

ПретходниKon ne preporučuje da se škole sada zatvore na dve nedelje
Следећи„Pariske Impresije“ Zorana Stošića Vranjskog u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.