Veliki uspeh mladog bicikliste Mihajla Stolića

mihajlo_stolic

Somborski biciklista Mihajlo Stolić osvojio je drugo mesto u generalnom plasmanu trke Velo Alanja u Turskoj. U svom debitantskom nastupu na velikim takmičenjima za juniore, 17-godišnji Stolić je uspeo da se popne i na pobedničko postolje u etapi i to je najveći uspeh u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Mihajlo Stolić je rođen 2004, a do sada je kao reprezentativac Srbije učestvovao na Evropskom Olimpijskom festivalu mladih i višestruki je šampion naše zemlje u mlađim kategorijama. Stolić je 2019. postao i šampion Balkana, a ovo je najveći rezultat na početku njegove inostrane karijere.

Biciklisti S tima iz Sombora učestvovali su na etapnoj trci Velo Alanja 2021, u sastavu regionalne ekipe Lotus, zajedno sa biciklističkim klubom Lotus iz Pečuja i biciklističkim klubom Spartak iz Subotice.

Saradnja koja traje već nekoliko godina, rezultirala je najzapaženijim rezultatom sezone, s obzirom na to sa se jedan od naših najtalentovanijih biciklista Mihajlo Stolić popeo na pobednično postolje u UCI takmičenju.

Srpsko-mađarski tim odlično je funkcionisao tokom čitavog takmičenja. Bio je to prvi klupski nastup S tima u Aziji, u drugoj deceniji postojanja kluba.

Članovi S tima Mihajlo Stolić, Nemanja Makrović i Mihajlo Bolić iz Biciklističkog kluba Spartak Subotica bili su naši predstavnici na trci i zajedno sa mađarskim vozačima doprineli su ovom velikom uspehu tima.

Prvog dana vozila se drumska etapa u dužini od 101 kilometra u kojoj je Stolić osvojio 8. mesto u sprinterskoj završnici, u konkurenciji 66 biciklista.

Klupski drugari Marković i Bolić imali su pehove sa padovima i povredama, ali su i pored velikih problema uspeli da završe trku.

Drugog takmičarskih dana vožen je hronometar u dužini od 6.3 kilometra na kojem je Stolić osvojio treće mesto, koje mu je i donelo neverovatno drugo mesto u generalnom plasmanu.

Marković je drugu etapu završio na 40. mestu, dok je Bolić bio 50, što im je bilo dovoljno za 42. odnosno 52. mesto u generalnom plasmanu.

Veliki rezultat i velika potvrda kvaliteta i potencijala Mihajla Stolića, ali i ostalih takmičara iz Srbije.

Ovo je, sa druge strane i potvrda odličnog rada ljudi u srpskom biciklizmu.

Posle Dušana Rajovića koji nastupa kao profesionalac u Delko timu u Francuskoj i Veljka Stojnića koji vozi za Vini Zabu tim u Italiji i očekuje svoj prvi nastup na trci Điro d’Italija, Srbija je sada dobila i supertalentovanog Mihajla Stolić kojem predviđaju svetlu budućnost na međunarodnoj sceni.

Ne treba zaboraviti ni našu najbolju takmičarku u drumskom biciklizmu Jelenu Erić koja i ove sezone briljira u čuvenom španskom Movistar timu, ali i Jovan Crnogorac koja je na pragu da ispuni normu za Olimpijske igre u Tokiju u planinskom biciklizmu i drugi put predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama.

Naša zemlja se uzda u ove mlade takmičare koji bi u budućnosti mogli doneti Srbiji i prvu medalju na Evropskim i Svetskim prvenstvu a u biciklizmu.

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.