Veliki uspeh mladog bicikliste Mihajla Stolića

mihajlo_stolic

Somborski biciklista Mihajlo Stolić osvojio je drugo mesto u generalnom plasmanu trke Velo Alanja u Turskoj. U svom debitantskom nastupu na velikim takmičenjima za juniore, 17-godišnji Stolić je uspeo da se popne i na pobedničko postolje u etapi i to je najveći uspeh u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Mihajlo Stolić je rođen 2004, a do sada je kao reprezentativac Srbije učestvovao na Evropskom Olimpijskom festivalu mladih i višestruki je šampion naše zemlje u mlađim kategorijama. Stolić je 2019. postao i šampion Balkana, a ovo je najveći rezultat na početku njegove inostrane karijere.

Biciklisti S tima iz Sombora učestvovali su na etapnoj trci Velo Alanja 2021, u sastavu regionalne ekipe Lotus, zajedno sa biciklističkim klubom Lotus iz Pečuja i biciklističkim klubom Spartak iz Subotice.

Saradnja koja traje već nekoliko godina, rezultirala je najzapaženijim rezultatom sezone, s obzirom na to sa se jedan od naših najtalentovanijih biciklista Mihajlo Stolić popeo na pobednično postolje u UCI takmičenju.

Srpsko-mađarski tim odlično je funkcionisao tokom čitavog takmičenja. Bio je to prvi klupski nastup S tima u Aziji, u drugoj deceniji postojanja kluba.

Članovi S tima Mihajlo Stolić, Nemanja Makrović i Mihajlo Bolić iz Biciklističkog kluba Spartak Subotica bili su naši predstavnici na trci i zajedno sa mađarskim vozačima doprineli su ovom velikom uspehu tima.

Prvog dana vozila se drumska etapa u dužini od 101 kilometra u kojoj je Stolić osvojio 8. mesto u sprinterskoj završnici, u konkurenciji 66 biciklista.

Klupski drugari Marković i Bolić imali su pehove sa padovima i povredama, ali su i pored velikih problema uspeli da završe trku.

Drugog takmičarskih dana vožen je hronometar u dužini od 6.3 kilometra na kojem je Stolić osvojio treće mesto, koje mu je i donelo neverovatno drugo mesto u generalnom plasmanu.

Marković je drugu etapu završio na 40. mestu, dok je Bolić bio 50, što im je bilo dovoljno za 42. odnosno 52. mesto u generalnom plasmanu.

Veliki rezultat i velika potvrda kvaliteta i potencijala Mihajla Stolića, ali i ostalih takmičara iz Srbije.

Ovo je, sa druge strane i potvrda odličnog rada ljudi u srpskom biciklizmu.

Posle Dušana Rajovića koji nastupa kao profesionalac u Delko timu u Francuskoj i Veljka Stojnića koji vozi za Vini Zabu tim u Italiji i očekuje svoj prvi nastup na trci Điro d’Italija, Srbija je sada dobila i supertalentovanog Mihajla Stolić kojem predviđaju svetlu budućnost na međunarodnoj sceni.

Ne treba zaboraviti ni našu najbolju takmičarku u drumskom biciklizmu Jelenu Erić koja i ove sezone briljira u čuvenom španskom Movistar timu, ali i Jovan Crnogorac koja je na pragu da ispuni normu za Olimpijske igre u Tokiju u planinskom biciklizmu i drugi put predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama.

Naša zemlja se uzda u ove mlade takmičare koji bi u budućnosti mogli doneti Srbiji i prvu medalju na Evropskim i Svetskim prvenstvu a u biciklizmu.

ПретходниVandalizam na Novoj Selenči
СледећиPOČELA PODELA PORESKIH REŠENJA ZA 2021. GODINU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.