Veliko popuštanje mera – opet masovna okupljanja, biće i muzike!

maska_covid19

NEOGRANIČENO RADNO VREME KAFIĆA, NON-STOP I PRODAVNICE!

Završena je sednica Kriznog štaba, a najavljeno je veliko popuštanje mera! Nove mere će važiti od srede.

Nakon sednice Kriznog štaba, obratio se doktor Zoran Gojković koji je najavio velika popuštanja mera u više društvenih sfera.

„Kao prva mera sve prodavnice, odnosno, sve maloprodajne radnje na dalje mogu da rade u rednovnom radnom vremenu od 0 do 24 sata. Nema više ograničenja njihovog rada. U potpunosti naravno sa svim dosadašnjim preventivnim merama“, rekao je Zoran Gojković i dodao:

Ugostiteljski objekti koji su na otvorenom, imaju neograničeno radno vreme. Ugostiteljki objekti u zatvorenom prostoru, radno vreme je ograničeno do 1 sat posle ponoći. Relaksacija je da u ovim objektima može ubuduće da bude i muzikaŠto se tiče sportskih događaja, preporuka Kriznog štaba jeste da se relaksiraju mere u vezi sa sportskim događajima i da se dozvoli prisustvo publike na stadioni i svim sportskim događajima, i to sa kapacitetom – ukoliko pričamo o otvorenim objektima, do 50 odsto kapaciteta, dok u halama do 30 odsto kapaciteta“, rekao je doktor.

Gojković je dodao da će ubuduće biti dozvoljeno i okupljanje do 500 ljudi, pa je u okviru ovih kapaciteta dozvoljeno proslaviti maturske svečanosti i druge proslave. Biće popuštanja mera i za odlaske na rekreativne nastave kod osnovaca i srednjoškolaca.

Dakle, da sumiramo – na današnjoj sednici je doneta odluka o pet novih tačaka popuštanja mera, a to su:

  • prodavnice i svi maloprodajni objekti će moći da rade NON-STOP
  • ugostiteljski objekti na otvorenom mogu da rade NEOGRANIČENO, dok je onima koji su na zatvoren produženo radno vreme do 1 sat posle ponoći
  • dozvoljen povratak publike na sportske događaje – 50 odsto kapaciteta na otvoreno, dok 30 odsto kapaciteta u zatvorenim sportskim prostorima
  • dozvoljena velika okupljanja do 500 ljudi – u skladu s merama i kapacitetima prostora u kojem se organizuje slavlje
  • dozvoljene ekskurzije i odlasci na rekreativne nastave osnovaca i srednjoškolaca

Nove mere koje je danas usvojio Krizni štab važe od srede jer neke izmene zahtevaju sednicu Vlade.

Kako pokazuje najnoviji korona presek, u Srbiji je zaraženo 124 osobe u poslednja 24 časa, od testiranih 8.287 ljudi. Na žalost, bitku sa koronom izgubilo je osam pacijenata. Na respiratorima se nalazi 24 pacijenata.

(MONDO)

ПретходниKako je došlo do tragedije u Odžacima
СледећиUhapšena trojica, pronađeno više od 30 kilograma opojnih droga

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.