Velimir Bojović i Nora Trklja Boca pobednici polumaratona u Somboru

somborski-polumaraton

На улицама Сомбора јуче је одржан 42. по реду полумаратон, који је окупио више од 800 тркача из земље и иностранства. Најстарија улична трка има богату традицију, а цео догађај употпунили су најмлађи трком пужића.video icon

Више од 800 тркача окупило се у центру Сомбора на 42. полумаратону. Први је кроз циљ прошао Велимир Бојовић из Београда који је 21 километар претрчао за 1 сат 17 минута и 6 секунди.

„Стаза је измењена и бржа је, мање је кривина и мање обилазите спорије такмичаре. На прошлим тркама време је било боље, било је хладније, свежије па је и резултат био бољи. Данас је доста спарно и тешко за трчање, на другом делу стазе губите доста енергије, али без обзира – резултату се у зубе не гледа кад се победи“, рекао је Велимир Бојовић из Београда, победник 42. полумаратона у Сомбору.

У женској конкуренцији прва је на циљ стигла Нора Тркља Боца из Београда.

„Стаза је супер и допада ми се да трчим кроз Сомбор, то је типична улична трка уз пуно подршке са стране, то је нама тркачима јако битно. Није било лагано, јер је време мало топлије. Вијала сам лични рекорд, али нисам га баш постигла, побегао ми је за око 15 секунди. Искрено, мало ми је било топло, али сам задовољна“, рекла је Нора Тркља Боца из Београда, победница 42. полумаратона у женској конкуренцији.

На овогодишњем полумаратону трчале су се трке на седам километара, штафета три пута седам километара, полумаратон на 21 километар, а цео догађај употпунили су најмлађи трком пужића.

„Прелеп дан данас, сунчано време, 800 тркача кренуло је на градске улице. Очекујемо добре победнике, ту су тркачи из Хрватске, Србије, имамо представницу из Украјине, Мађарске… Доста је лепих и звучних имена, али свакако је победа две стотине локалних тркача“, рекао је Дамир Марковић из АРК „Сомаратон“ Сомбор.

42. сомборски полумаратон одржан је у организацији АРК, „Сомаратон“, Спортског савеза и Града Сомбора.

 Извор: РТВ (Бојана Радовановић)

ПретходниSve veći broj pasa lutalica, u Somboru svake godine grad izdvaja pravo malo bogatstvo da ih zbrine
СледећиAktivnosti karate kluba Ravangrad

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.