Veljkovi dani, 5. i 6. novembra 2020.

Somborska biblioteka i Organizacioni odbor Veljkovih dana priređuju 13. Veljkove dane, 5. i 6. novembra 2020. godine, pod pokroviteljstvom Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Svečano otvaranje Veljkovih dana i okrugli sto na temu „Istorija, stvarnost i priča: zemlja i ljudi u prozi Veljka Petrovića“ zakazani su za četvrtak, 5. novembar 2020. godine u 18 časova, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke. Učesnici naučnog skupa su: Gorana Raičević, Gojko Božović, Milan Aleksić, Stevan Jovićević i Mileta Aćimović Ivkov.

Dodela nagrade Gran pri Golubić u 2020. za najuspeliju priču učenika osnovnih i srednjih škola održaće se u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke, u petak, 6. novembra u 16 časova.


Istog dana, u Velikoj sali zdanja Županije, od 18 časova za okruglim stolom predstaviće se književni portret Gorana Petrovića, dobitnika nagrade 2018. godine. O njegovom delu govoriće Jana Aleksić, Slađana Ilić, Jovana Milovančević, Dragan Hamović i Mileta Aćimović Ivkov.

U završnom delu dvodnevne manifestacije biće uručena nagrada „Veljkova golubica“ za sveukupno pripovedačko stvaralaštvo.

Molimo posetioce da se pridržavaju preporučenih mera zaštite i da prijave svoj dolazak zbog ograničenog broja mesta u publici. 

broj telefona za prijavu: 0616140280

Hvala na razumevanju!

ПретходниDOBITNIK „VELJKOVE GOLUBICE“ JOVICA AĆIN
СледећиPODRŠKA OBRAZOVANJU ROMSKE DECE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.