Veljkovi dani, 5. i 6. novembra 2020.

Somborska biblioteka i Organizacioni odbor Veljkovih dana priređuju 13. Veljkove dane, 5. i 6. novembra 2020. godine, pod pokroviteljstvom Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Svečano otvaranje Veljkovih dana i okrugli sto na temu „Istorija, stvarnost i priča: zemlja i ljudi u prozi Veljka Petrovića“ zakazani su za četvrtak, 5. novembar 2020. godine u 18 časova, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke. Učesnici naučnog skupa su: Gorana Raičević, Gojko Božović, Milan Aleksić, Stevan Jovićević i Mileta Aćimović Ivkov.

Dodela nagrade Gran pri Golubić u 2020. za najuspeliju priču učenika osnovnih i srednjih škola održaće se u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke, u petak, 6. novembra u 16 časova.

Istog dana, u Velikoj sali zdanja Županije, od 18 časova za okruglim stolom predstaviće se književni portret Gorana Petrovića, dobitnika nagrade 2018. godine. O njegovom delu govoriće Jana Aleksić, Slađana Ilić, Jovana Milovančević, Dragan Hamović i Mileta Aćimović Ivkov.

U završnom delu dvodnevne manifestacije biće uručena nagrada „Veljkova golubica“ za sveukupno pripovedačko stvaralaštvo.

Molimo posetioce da se pridržavaju preporučenih mera zaštite i da prijave svoj dolazak zbog ograničenog broja mesta u publici. 

broj telefona za prijavu: 0616140280

Hvala na razumevanju!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.