Veljkovi dani, 5. i 6. novembra 2020.

Сомборска библиотека и Организациони одбор Вељкових дана приређују 13. Вељкове дане, 5. и 6. новембра 2020. године, под покровитељством Града Сомбора и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Свечано отварање Вељкових дана и округли сто на тему „Историја, стварност и прича: земља и људи у прози Вељка Петровића“ заказани су за четвртак, 5. новембар 2020. године у 18 часова, у сали Дечјег одељења Градске библиотеке. Учесници научног скупа су: Горана Раичевић, Гојко Божовић, Милан Алексић, Стеван Јовићевић и Милета Аћимовић Ивков.

Додела награде Гран при Голубић у 2020. за најуспелију причу ученика основних и средњих школа одржаће се у сали Дечјег одељења Градске библиотеке, у петак, 6. новембра у 16 часова.

Истог дана, у Великој сали здања Жупаније, од 18 часова за округлим столом представиће се књижевни портрет Горана Петровића, добитника награде 2018. године. О његовом делу говориће Јана Алексић, Слађана Илић, Јована Милованчевић, Драган Хамовић и Милета Аћимовић Ивков.

У завршном делу дводневне манифестације биће уручена награда „Вељкова голубица“ за свеукупно приповедачко стваралаштво.

Молимо посетиоце да се придржавају препоручених мера заштите и да пријaве свој долазак због ограниченог броја места у публици. 

број телефона за пријаву: 0616140280

Хвала на разумевању!

ПретходниDOBITNIK „VELJKOVE GOLUBICE“ JOVICA AĆIN
СледећиPODRŠKA OBRAZOVANJU ROMSKE DECE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.