Vest o nastavku projekta ”Košnica”


Nastavlja se kvalitetno zujanje u “Košnici”

U somborskom dnevnom boravku za decu, mlade i odrasle ometene u razvoju 27. jula 2020. održana je prva radionica u okviru projekta Košnica – cirkularna ekonomija kao model preduzetništva mladih.

Tokom radionice korisnici programa, zajedno sa edukatorima, izrađivali su sedalice za stolice od starih pamučnih majica, ukrasne kutije od starih novina i kartona, i pripremam je materijal za izradu torbi i kecelja od teksasa.

Kako projekat ima i element preduzetništva, svi izrađeni predmeti se prodaju, a prikupljen novac koristi se za kupovinu sredstva za rad Košnice i unapređenje slobodnog vremena korisnika Boravka.

Tokom projekta, sem eko-kreativnih radionica, nastaviće se i sa uređenjem prostorija socijalnog preduzeća “Košnica” kroz nekoliko volonterskih radnih akcija i opremanje sa sredstvima za rad (mašine, stolice, stolovi i dr.).

Ovaj proctor biće namenjen za rad preduzeća, ali i za aktivnosti slobodnog vremena kao što su razne radionice, večeri društvenih igara, druženja itd.

Projekat sprovodi Centar za razvoj obrazovanja “Planeta” i SOŠO “Vuk Karadžić” Sombor, a podržao ga je grad Sombor u sklopu konkursa za finansiranje programa udruženja u oblasti socijalne i zdravstveno zaštite.

Isti predstavlja nastavak jednogodišnjeg istoimenog projekta koga je pokrenula “Planeta”, a podržali Ambasadori održivog i životne sredine kroz ENV.NET projekat kao subgrant za Centar za razvoj obrazovanja “Planeta”.

Ena Stojković, koordinatorka projekta


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.