Vest o nastavku projekta ”Košnica”


Nastavlja se kvalitetno zujanje u “Košnici”

U somborskom dnevnom boravku za decu, mlade i odrasle ometene u razvoju 27. jula 2020. održana je prva radionica u okviru projekta Košnica – cirkularna ekonomija kao model preduzetništva mladih.

Tokom radionice korisnici programa, zajedno sa edukatorima, izrađivali su sedalice za stolice od starih pamučnih majica, ukrasne kutije od starih novina i kartona, i pripremam je materijal za izradu torbi i kecelja od teksasa.

Kako projekat ima i element preduzetništva, svi izrađeni predmeti se prodaju, a prikupljen novac koristi se za kupovinu sredstva za rad Košnice i unapređenje slobodnog vremena korisnika Boravka.

Tokom projekta, sem eko-kreativnih radionica, nastaviće se i sa uređenjem prostorija socijalnog preduzeća “Košnica” kroz nekoliko volonterskih radnih akcija i opremanje sa sredstvima za rad (mašine, stolice, stolovi i dr.).

Ovaj proctor biće namenjen za rad preduzeća, ali i za aktivnosti slobodnog vremena kao što su razne radionice, večeri društvenih igara, druženja itd.

Projekat sprovodi Centar za razvoj obrazovanja “Planeta” i SOŠO “Vuk Karadžić” Sombor, a podržao ga je grad Sombor u sklopu konkursa za finansiranje programa udruženja u oblasti socijalne i zdravstveno zaštite.

Isti predstavlja nastavak jednogodišnjeg istoimenog projekta koga je pokrenula “Planeta”, a podržali Ambasadori održivog i životne sredine kroz ENV.NET projekat kao subgrant za Centar za razvoj obrazovanja “Planeta”.

Ena Stojković, koordinatorka projekta


PrethodniOnlajn radionica za decu
SledećiUKLONIMO AMBROZIJU – SAČUVAJMO ZDRAVLJE

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.