Više od 700 migranata u somborskom centru

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Prema poslednjem izveštaju UNHCR-a u prihvatnom centru Šikara, zaključno sa poslednjim danom jula, boravilo je 714 ljudi.

To je svega šest lica manje od maksimalnog kapaciteta somborskog centra, ali i značajnije povećanje u odnosu na prethodni mesec. Kako je objavljeno prošle nedelje, krajem juna u centru „Šikara” boravilo je 667 migranata ili gotovo pedeset manje nego danas.

Prema tim podacima, somborski objekat je trenutno najposećeniji u Srbiji, obzirom da broj stanovnika centra u Obrenovcu smanjen sa 818 na 709 u prethodnih mesec dana. 

UNHCR u poslednjem izveštaju navodi da 600 lica smeštenih u centru na raspolaganju ima manje od potrebna 3,5 m2 po osobi. Takođe, ljudima u somborskom centru i dalje je na raspolaganju svega 17 tuševa

Više od 80 odsto žitelja u bivšem vojnom objektu u Somboru su državljani Sirije, 14 odsto su ostali, a tri odsto dolaze sa teritorije Iraka. UNHCR je izvestio da su 95 odsto prijavljenih muškarci, a da su preostali deca, od kojih je poloviina (19 lica) bez roditelja.

Inače, po poslednjem preseku stanja, procenjuje se da je poslednjeg dana ljudi u Srbiju stacionirano oko 5.200 migranata.

Procena je i da prethodnog meseca registrovano ukupno 3.200 ulazaka u zemlju, da je iz susednih država, Mađarske, Rumunije, Hrvatske i BiH kolektivno proterano/vraćeno gotovo 2.750 lica.

Izvor: soinfo.org @ savamajstor

ПретходниSomborci se pridržavaju mera zaštite i na bazenu
СледећиMOJA PRVA PLATA – STICANJE RADNOG ISKUSTVA ZA 10 000 MLADIH

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.