Vlada ograničila cenu pakovanog šećera, kilogram ostaje 89,99 dinara; Produženo privremeno smanjenje akciza na gorivo do 30. juna

secer

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu i dopunjenu uredbu kojom se ograničava maloprodajna cena kristal šećera za sva pakovanja.

Ograničenje cene kristal šećera u pakovanju od jednog kilograma ostaje 89,99 dinara.

Uredba o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica se donosi u cilju zaštite tržišta, a zbog naglog skoka cena kristal šećera u većim pakovanjima, imajući u vidu da je ograničena samo cena pakovanja od jednog kilograma.

Zbog velike razlike u ceni povećana je tražnja za pakovanjima od jednog kilograma i često ga nema u maloprodajnim objektima.

Uredbom se propisuje da trgovci na veliko kristal šećer moraju distribuirati u trgovinu na malo u roku od 15 dana, saopštila je vlada.

Ograničene cene šećera u svim pakovanjima

Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih

namirnica, koju je danas usvojila vlada, ograničava se maksimalna maloprodajna cena kristal šećera po kilogramu, u svim pakovanjima, koja ne sme prelaziti 89,99 dinara.

Takođe, ograničava se i maksimalna proizvođačka cena kristal šećera, u pakovanjima od jednog kilograma, pet kilograma i 10 kilograma, koja ne sme prelaziti 73,00 dinara po kilogramu i maksimalna proizvođačka cena kristal šećera za sva ostala pakovanja, koja ne sme prelaziti 81,00 dinar po kilogramu, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Ova Uredba donosi se u cilju zaštite tržišta i sprecavanja deformacija u formiranju cena roba ograničenih Uredbom koje su izuzetno važne za snabdevanje potrošača, a prevashodno ugroženih kategorija.

Uredba stupa na snagu od narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku i važi narednih 150 dana.

Vlada Srbije usvojila je i Odluku o privremenoj zabrani izvoza odredenih drvnih sortimenata od bitne važnosti za Srbiju.

Cilj Odluke je sprečavanje nestašice ovih proizvoda odnosno ublažavanje posledica nestašice nastale usled povećanog izvoza i potrebe stanovništva za povećanim snabdevanjem prouzrokovanim krizom na svetskom tržištu energenata.

Produženo privremeno smanjenje akciza na gorivo do 30. juna

 Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela odluku kojom se privremeno smanjenje akciza na olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja produžava do 30. juna.

Ova odluka doneta je u cilju redovnog snabdevanja tržišta derivatima nafte, očuvanja standarda građana i privredne stabilnosti, a imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu i njenu tendencijuu daljeg rasta koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji, saopšteno je iz vlade.

Privremeno zabranjen izvoz drvne građe i ogrevnog drveta

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila odluku o privremenoj zabrani izvoza drvnih sortimenata od bitne važnosti za Republiku Srbiju.

Privremena zabrana izvoza ograničena je na 60 dana.

Zbog povećanog izvoza u prethodnim godinama i povećane tražnje za ovom vrstom ogreva na svetskom tržištu, nestašica ovih sortimenata najviše se odrazila na proizvođače peleta i ogrevnog drveta, saopšteno je iz vlade.

Izvor: Tanjug

ПретходниDANAS NA AERODROMU UNIŠTAVANJE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTAVA! DETONACIJE ĆE SE ČUTI IZMEĐU 11 I 12 ČASOVA
СледећиDANAŠNJA PROJEKCIJA FILMA „JA SAM GRETA“ BIĆE PRIKAZANA U SALI DEČJEG ODELJENJA BIBLIOTEKE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.