Vlada Srbije ograničila cene naftnih derivata

vlada-srbije

Влада Србије ограничила цене нафтних деривата, па ће по најновијој одлуци литар  евро дизела коштати до 179 динара, а евро премијума 95 до 171 динар по литру. То је учињено како би се спречио већи поремећај и очувао животни стандард становништва, с обзиром на то да је у претходном периоду забележен раст цена ових деривата, а што је директно утицало на повећање цена свих других роба и услуга.

Сви млади, држављани Републике Србије који у тренутку пријаве имају између навршених 16 и 29 година, пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту, а нису добили новац у јануару (било да се нису пријавили или нису задовољавали прописане услове), моћи ће да се пријаве за 100 евра новчане подршке у периоду од 16. до 31. маја 2022. године.

Са друге стране, млади који су почетком фебруара већ добили по 100 евра новчане подршке, неће поново морати да се пријављују, јер ће им она бити аутоматски исплаћена.

По завршетку пријаве, у јуну ће почети исплата 100 евра у динарској противвредности по званичном средњем курсу динара према евру који утврђује Народна банка Србије на дан ступања на снагу предложених законских измена.

Пријава ће бити електронска, на порталу Управе за трезор, на адреси: idp.trezor.gov.rs.

Усвојене су и допуне закона којим се регулише исплата додатне новчане помоћи младима између 16 и 29 година а који ће у јуну добити додатних 100 евра.

Влада Србије задужила је данас Министарство здравља да предузме све мере из своје надлежности чији је циљ запошљавање 1.000 дипломаца медицинских факултета у здравственим установама широм Србије како би се свим грађанима омогућило доступно, несметано, ефикасно и континуирано пружање потребне здравствене заштите.

Усвојени Закључак Владе односи се на запошљавање у дефицитарним гранама медицине и у складу је са кадровским плановима здравствених установа и Републичког фонда за здравствено осигурање, наводи се у саопштењу.

На основу анализе Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић – Батут“ утврђено је да у здравственом систему Србије недостаје више од 1.000 доктора медицине.

Анализа потреба за здравственом заштитом становништва у условима пандемије корона вируса показала је да је неопходан број доктора медицине за ефикасно и квалитетно функционисање здравственог система значајно већи, посебно у болницама у унутрашњости земље, саопштила је Влада.

Извор: Танјуг

ПретходниBokserima Sombora najviše priznanja
СледећиObuka za plivanje somborskih osnovaca

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.