Vodič za kupovinu donjeg veša – kako odabrati kvalitetetan veš?

donji-ves-okacen

Da li želite da obnovite vašu fioku sa vešom?

Donji veš je nešto čemu ni jedna pripadnica nežnijeg pola ne može da odoli. Sa obzirom na izbor koji je pred nama, veliki broj modela i dezena, uvek se nađe mesta za “samo još jedan” par.

U zavisnosti od prilike za koju nam je potreban, veš možemo birati po različitim kriterijumima. Za onaj koji kupujemo za posebne prilike važnija je estetika, dok je za svakodnevni veš presudan kvalitet i udobnost.


Ali što ne bi imali oba? Da li je moguće imati i kvalitet i estetiku?

Naravno da jeste! Samo je potrebno pronaći adekvatan brend. Mnogi brendovi kao što je Exteme Intimo poznati su po kvalitetnom vešu, koji se takođe može pohvaliti izuzetnim dizajnom koji se dopada ženama i devojkama svih uzrasta.

U nastavku teksta pročitajte kako i na koji način da izaberete kvalitetan veš u kome ćete se osećati prijatno, komforno i puni samopouzdanja.

#1 Pamuk – prirodni materijal koji je sinonim za kvalitet

Kada kupujete donji veš, veoma je važno da obratite pažnju na materijal od koga je on napravljen. Kako donji veš dolazi u direktan kontakt sa kožom, on mora biti kvalitetan kako ne bi došlo do iritacije kože.

Donji veš može biti napravljen od jednog ili kombinacije različitih materijala, ali za veš koji se svakodnevno nosi preporučuje se da on bude napravljen od nekog prirodnog materijala. U praksi se pokazalo da koži najviše prija i da je za nju najpogodniji pamuk. Pamučni veš omogućava koži da “diše” i pruža neverovatnu udobnost.

Ukoliko ipak birate sintetički veš, vodite računa da je barem deo sa unutrašnje strane veša koji dolazi u dodir sa najosetljivijim delom kože prekriven pamučnim materijalom.

Još jedna prednost pamuka je njegova dostupnost, pa je garderoba izrađena od njega među najpovoljnijom. Sa obzirom na svoju dugovečnost i izdržljivost, vaš veš će dugo vremena zadržati svoj kvalitet, oblik i boju. Kada je reč o higijeni, pamuk se može iskuvavati, pa predstavlja najbolji materijal za izradu donjeg veša.

#2 Model veša – pronađite model koji pristaje vašem obliku tela

Kada birate model donjeg veša, vodite računa da je adekvatan i da pristaje vašem obliku tela. Odaberite onaj model koji će sakriti vaše nesavršenosti, a istaći adute.

Kraće noge će veš sa visokim pojasom vizuelno učiniti dužim, a onaj koji je malo dublji će prikriti nesavršenosti u predelu pojasa. Bokserice će stajati onim devojkama koje su atletski građene, dok su tanga gaćice hrabar izbor za one sa vitkim nogama.

#3 Udobnost – komfor koji donji veš pruža je važan

Veš koji nije udoban može vam stvarati nelagodu, pogotovo ako ga nosite duži vremenski period. Zato kada birate veš koji ćete nositi svaki dan, vodite računa o udobnosti i komfornosti koju on pruža.

Sa obzirom na veliki izbor na koji možete naići, nema potrebe odricati se udobnosti u svrhu atraktivnog izgleda, kad možete pronaći veš koji nudi oba.

Da bi vam veš bio maksimalni udoban bitno je da odaberete pravu veličinu. Kada birate veličinu brushaltera, postoje dve stvari o kojima treba razmisliti. To su obim i veličina korpe.

Kako vas brushalter ne bi stezao pre polaska u kupovinu, izmerte obim grudnog koša. Nakon toga odaberite veličinu korpe, koje se mogu naći u oznakama A, B, C, D, E, F. 

Veličinu korpe odredite tako što ćete od obima grudi oduzeti obim grudnog koša. U zavisnosti od te razlike, veličina korpe koja je odgovarajuća za vas je:

12-14 – korpa A

14-16 – korpa B

16-18 – korpa C

18-20 – korpa D

20-22 – korpa E

22-24 – korpa F

Ukoliko pratite ove korake, brushalter će vam stajati po meri.

#4 Prilika za koju nosite veš zahteva različite modele

Svaka prilika zahteva adekvatan veš koji je prikladan za nju. On se razlikuje u kroju, dezenu i materijalu od kojeg je napravljen.

Kada su posebne prilike u pitanju dame se veoma često odlučuju za čipku, dok je za svakodnevno nošenje najčešći izbor pamuk.

Kada je reč o modelu, za veš koji se nosi svakodnevno, idealni su slip model i bokserice. Brazilke se takođe mogu nositi svakodnevno ukoliko su napravljene od prirodnog materijala. Kada je u pitanju veš koji se nosi tokom različitih sportskih aktivnosti, najprikladniji je aktivan veš koji smanjuje znojenje i omogućava koži da diše.

Veš od čipke je uglavnom rezervisan za posebne prilike kako bi se osećali zavodljivo i imali dodatnu dozu samopouzdanja. Za uske haljine i pantalone, kako se veš ne bi ocrtavao, preporučuje se laserski sečen veš.

Iako se donji veš ne vidi ispod odeće, on igra veoma važnu ulogu jer pored komfora bitno utiče i na samopouzdanje. Nadamo se da smo vam ovim kratkim vodičem pomogli u odabiru veša u kome ćete se istovremeno osećati komforno i privlačno.

ПретходниSUTRA PREDSTAVA ZA DECU „Kako su drvo i cvet spasili svet“
СледећиPET MEDALJA ZA KARATISTE „SOMBORCA“ NA KUPU VOJVODINE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.