Vojska osujetila nasilni pokušaj migranata da pređu srpsko-mađarsku granicu

gasni_sprej_migranti

Grupa migranata, koristeći gasni sprej, pokušala je sinoć ilegalno da uđe u Mađarsku kod mesta Ašothalom, u blizini Bačkih Vinograda, ali je njihov pokušaj osujetila Vojska Mađarske.

Kako je kasno sinoć saopštila Policija Mađarske, grupa od 15 ljudi oko 20:40 pokušala je da ilegalno uđe u Mađarsku kod Ašothaloma, a prilikom tog pokušaja koristili su gasni sprej.

Kako se navodi, prilikom osujećenog nasilnog pokušaja prelaska granice, četiri vojnika su povređena i njima je pružena medicinska pomoć.

„Naše kolege čine sve da očuvaju javni red i javnu bezbednost, spremni da čuvaju granicu sa dovoljno ljudstva i tehnike”, saopštila je Policija Mađarske.

Nehamer: Mađarska efikasnije da obezbedi granice

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer pozvao je Mađarsku da efikasnije obezbedi svoje granice protiv ilegalne migracije.

Samo tokom proteklog vikenda, austrijska policija i vojska zaustavile su na granici prema Mađarskoj 229 ilegalnih migranata.

U borbi protiv ilegalne imigracije Austrija koristi dronove, helikoptere, kamere za noćno snimanje, ali i pripadnike specijalne jedinice policije Kobre.

„Želimo stati na put krijumčarima i svim ilegalnim migrantima uputiti jasan signal – ne dolazite kod nas“, naglasio je Nehamer.

Da bi se otkrile i vođe kriminalnih grupa krijumčara, policija analizira mobilne telefone uhvaćenih migranata.

Nehamer je kritikovao Mađarsku, rekavši da se mnogo ilegalnih migranata nalazi na putu kroz tu zemlju, a da niko zna ko su.

„To Mađarska ne sme dozvoliti. Mora se pridržavati prava EU i efikasnije obezbeđivati svoje spoljne granice“, poručio je on.

Samo u pokrajini Burgenland, koja se graniči sa Mađarskom, austrijska policija je od 2016. otkrila više od 20.000 ilegalnih migranata.

Izvor: RTV (Boris Šuman), Tanjug

ПретходниMemorijal Miloš Pejović – Peja
СледећиTIJANA KABIĆ SA DVA SREBRA ZAVRŠILA VEOMA USPEŠNU POLUSEZONU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.