Volonteri u Somboru pomažu starijim građanima

RTV

U Volonterskom centru za podršku licima starijim od 60 godina za dva dana prijavilo se 140 volontera.

„Trenutno na raspolaganju imamo 140 volontera raspoređenih u Somboru i naseljenjim mestima. Građani su shvatili ozbiljnost situacije, a o tome govori broj od 328 primljenih poziva za kratko vreme upućen na dežurne brojeve. Stariji građani su zvali da im se donesu lekovi iz apoteke, hrana ili su želeli da dobiju informaciju kako da odu do lekara“, rekla je za RTV Bilja Klipa, sekretar Crvenog krsta Sombor.

Klipa je dodala da svi koji žele da se pridruže Crvenom krstu Sombor u pomoći starijim sugrađanima, a imaju više od 18 godina, mogu da se prijave na telefon 025-412-737, ili da lično dođu u prostorije Crvenog krsta Sombor na adresu Apatinski put broj 19.

Sugrađani kojima je potrebna pomoć u nabavci osnovnih životnih namirnica i lekova mogu svakog radnog dana u periodu od 8,00 do 20,00 časova da pozovu Crveni krst Sombor na brojeve: 060-5053934 i 064-0698247.

Grad Sombor i Crveni krst u Somboru formirali su volonterski centar kako bi se pomoglo starijim licima obuhvaćenim posebnim merama Vlade u vanrednoj situaciji.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

PrethodniJoš 11 slučajeva korona virusa, ukupno 83
SledećiSomborska fabrika „Fiorano“ donirala 10.000 zaštitnih maski

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.