Volonteri u Somboru pomažu starijim građanima

RTV

У Волонтерском центру за подршку лицима старијим од 60 година за два дана пријавило се 140 волонтера.

„Тренутно на располагању имамо 140 волонтера распоређених у Сомбору и насељењим местима. Грађани су схватили озбиљност ситуације, а о томе говори број од 328 примљених позива за кратко време упућен на дежурне бројеве. Старији грађани су звали да им се донесу лекови из апотеке, храна или су желели да добију информацију како да оду до лекара“, рекла је за РТВ Биља Клипа, секретар Црвеног крста Сомбор.

Клипа је додала да сви који желе да се придруже Црвеном крсту Сомбор у помоћи старијим суграђанима, а имају више од 18 година, могу да се пријаве на телефон 025-412-737, или да лично дођу у просторије Црвеног крста Сомбор на адресу Апатински пут број 19.

Суграђани којима је потребна помоћ у набавци основних животних намирница и лекова могу сваког радног дана у периоду од 8,00 до 20,00 часова да позову Црвени крст Сомбор на бројеве: 060-5053934 и 064-0698247.

Град Сомбор и Црвени крст у Сомбору формирали су волонтерски центар како би се помогло старијим лицима обухваћеним посебним мерама Владе у ванредној ситуацији.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниJoš 11 slučajeva korona virusa, ukupno 83
СледећиSomborska fabrika „Fiorano“ donirala 10.000 zaštitnih maski

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.