Vrtići od ponedeljka

Upis u vrtic Sombor

Predškolska ustanova Vera Gucunja objavila je obaveštenje i uputstvo za roditelje, koja se tiču povratka njihove dece u vrtić, počev od 11. maja.

Nadležni iz preškolske ustanove su objavili da se od utorka, vaspitačima u vrtiću koje dete pohađa, dostavljaju dva obavezna dokumenta.

Roditelji, čije se dete vraća u vrtić, dužni su da predaju potvrdu sa kontaktom poslodavca, da poslove moraju da obavljaju u sedištu, odnosno drugim organizacionim jedinicama preduzeća. Takođe, imaju obavezu da prilože najviše sedam dana staru potvrdu lekara-pedijatra o zdravstvenom stanju deteta.

SOinfo.org je sinoć, od odgovornih roditelja, dobio i uputstva za primenu preventivnih mera u objektima PU Vera Gucunja, koja inače, još uvek nisu objavljena na zvaničnom sajtu.

Roditelj/staratelj je dužan da povratak deteta u vrtić najavi najmanje dva dana ranije, kao i da se izjasne o potrebe popodnevnog boravka deteta u vrtiću.

Uputstva predviđaju da svakodnevno pre dolaska u vrtić dete i roditelj izmere temperaturu kod kuće, kao i da prilikom predaje deteta, u hodniku, prisustvuje merenju temperature detetu. Ukoliko bude povišena, mališanima neće biti dozvoljen boravak vrtiću.

Obaveza je da dete dovodi samo jedan roditelj, uz preporuku nadležnih, da to uvek bude ista osoba.

Jutarnji prijem dece vršiće se u dogovorenim intervalima od po deset minuta, a prijem će trajati najkasnije 15 minuta pre doručka.

Roditelji su obavezi da prilikom ulaska u vrtić nose zaštitnu masku, da dezinfikuju ruke i prođu kroz dezobarijeru koja će biti postavljena na ulazu.

Preporučeno je da decu sa hroničnim bolestima ne dovode u vrtić.

Uputstva za roditelje dostupna su u na OVOM LINKU

Detaljne informacije mogu se dobiti pozivima na brojeve preventivno-zdravstvene službe:

Biljana Jager – 069/4335116,

Dragica Rakinić – 069/4335117 i

Vesna Katić – 069/4335106.

Izvor: SOinfo.org – savamajstor

ПретходниJutros u pet sati završen poslednji policijski čas
СледећиAutobusi „Severtransa“ saobraćaju od 11. maja

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.