Za dva dana počinje prijava za 60 evra pomoći svim punoletnim građanima Srbije

euro

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali podsetio je danas da za dva dana, 28. aprila, počinje prijava punoletnih građana za pomoć od 30+30 evra putem portala Uprave za trezor, dok će telefonska prijava početi 5. maja i trajaće do 15. maja.

„Proces prijave biće organizovan kao i prošle godine, kada je pomoć države od 100 evra dobilo oko 6,2 miliona građana Srbije. Pozivam građane da i ove godine iskoriste ovu pomoć i prijave se“, rekao je Mali.

Za ovu vrstu pomoći, kako je rekao, ne treba da se prijavljuju penzioneri, korisnici socijalne pomoći, niti lica koja su na izdržavanju zatvorske kazne.

On je objasnio i da uplata pomoći najstarijima kreće odmah nakon prvomajskih praznika.

„Dakle, 6. maja isplatićemo sve penzionere u jednom danu. Penzionera ima više od 1,7 miliona i njima će prvo biti uplaćena pomoć. Korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni, dobiće pomoć 7. maja, a tri dana kasnije, 10. maja biće uplaćeno i drugih 50 odsto minimalne zarade, što je deo trećeg paketa pomoći“, rekao je on.

On je naglasio da će isplata pomoći za ostale građane početi 12. maja i da očekuje da će taj proces biti završen u roku od osam dana, do 20. maja.

Napomenuo je i da u trećoj i četvrtoj nedelji maja građani na Kosovu i Metohiji mogu očekivati pomoć države.

„Pomoć od 100 evra će dobiti građani na Kosovu i Metohiji, uključujući i decu, a 200 evra će biti uplaćeno za one koji tamo žive, a nezaposleni su“, rekao je on.

Ministar finansija je objasnio da će svi nezaposleni u Srbiji, koji su registrovani u Nacionalnoj službi za zapošljavanje dobiti pomoć od 60 evra, koja će im biti isplaćena u junu.

Istakao je da će sutra, 27. aprila početi isplata pomoći za gradske hotele, kojih se ukupno prijavilo 294, i da ove nedelje počinje uplata 600 evra po autobusu, za sve autoprevoznike koji su se prijavili.

ПретходниOd danas radovi na autoputu Novi Sad – Subotica
СледећиOlakšice za ugostitelje u u Zapadnobačkom okrugu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.