Za novu Industrijsku zonu u Somboru dva miliona evra

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je Grad Sombor i zajedno sa domaćinom susreta gradonačelnicom Sombora Dušankom Golubović obišao investicije u Industrijsku zonu, Blok 82 i somborsku Tehničku školu, kojoj je neophodna rekonstrukcija.

Tom prilikom Mirović je istakao da je Sombor izgradnjom Industrijske zone postao ozbiljan konkurent za privlačenje stranih investicija, te da je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila sredstva za realizaciju projekata na teritoriji Grada Sombora u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

Mirović je obilazeći somborsku Industrijsku zonu uz novoizgrađene puteve i prateću infrastrukturu, kao i novi Blok 82,koji su zajednički finansirani uz pomoć Pokrajinske vlade i grada Sombora podvukao da su u Somboru završene investicije u vrednosti dva miliona evra.

„Imamo zainteresovane i domaće i strane investitore, koji će narednih godina ulagati u industrijsku zonu, koji će izgrađivati industrijske kapacitete, nove fabrike i pogone i zapošljavati ljude iz Sombora i okoline. To je važno, jer je Sombor počeo da zaostaje kada je reč o visini prosečne zarade u odnosu na druge okruge u Vojvodini. Ovde mora da se ulaže mnogo više“, kaže Mirović.

Mirović je tokom obilaska Tehničke škole u Somboru istakao da se zajednički pripremaju projekti za narednu godinu, a jedan od njih biće izgradnja nove sportske hale i rekonstrukcija škole, koja je smeštena u zgradi izgrađenoj 1887. godine.

„Mora mnogo više da se ulaže u Sombor i u druge opštine Zapadnobačkog okruga. Neke stvari će raditi i Vlada Republike Srbije. Pre nešto više od mesec i po dana i predsednik Srbije je obišao ovaj okrug i dao nam odgovarajuće zadatke i mi ćemo i te poslove realizovati“, ističe Mirović.

„Možemo da pokažemo rezultate našeg zajedničkog rada, koji se ogledaju u zajedničkim naporima i ulaganjima da Sombor u industrijskoj zoni dobije kompletno komunalno opremljene i uređene lokacije, koje može da ponudi investitorima za izgradnju njihovih industrijskih pogona“, kaže Dušanka Golubović, gradonačelnica grada Sombora.

Svi projekti koji su planirali preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine su realizovali ili je realizacija u toku, istakao je Mirović.

Obilasku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

rtv.rs

ПретходниSIMFONIJSKI ORKESTAR I HOR RTS-A ODUŠEVILI SOMBORSKU PUBLIKU
СледећиPrava smo ekipa koja nikada ne odustaje

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.