ZA PEĐIN ŽIVOT

za Pedjin zivot

Peđa Maćuš je naš sugrađanin koji je nažalost teško bolestan. Od kada je saznao za svoje oboljenje – pre godinu i po dana, Peđa se do sada lečio u Srbiji. Međutim lečenje nije dalo rezultate, te se bolest vratila i napredovala. Po savetu lekara, Peđi je predloženo da svoje izlečenje potraži van granica naše zemlje.

Pronađena je klinika koja raspolaže resursima za Peđino lečenje. Klinika se nalazi u Turskoj, a iznos novca koji je neophodan za to lečenje je ogroman i iznosi 6.910.000,00 dinara. Nažalost, ovaj iznos bi mogao biti još veći, što zavisi od rezultata svih dodatnih pretraga, analiza i dijagnostike koje lekari utvrde u ovoj bolnici u Turskoj u kojoj se Peđa trenutno nalazi. Peđa je nečiji sin, suprug, Peđa je otac dvoje maloletne dece, Peđa je kolega, ima veliki krug prijatelja i konačno, Peđa je muzičar koji je godinama uveseljavao sve nas sa svojim bendom „Neozbiljni pesimisti“.

Tako su se Peđina porodica, prijatelji, kolege sa posla kao i iz benda, kao i brojna Udruženja i pojedinci ujedinili u borbi za Peđin život. Tom prilikom, u subotu 12. marta biće organizovan „Peđin dan“, u okviru koga će se dešavati niz aktivnosti. Naime, neformalno Udruženje „Malo pruži“, koje je već veoma uspešno organizovalo jedan humanitarni bazar za Peđu prethodnog vikenda, ponoviće ovu akciju i 12. marta, u periodu od 10:00 – 13:00 h na Glavnoj ulici ispred Gradske kafane.

Bazar će se i ovoga puta održati uz podršku Udruženja starih umetničkih zanata i domaće radinosti SOVOJ. Na bazaru će uglavnom biti izloženi slatkiši, slaniši, vino, cveće i nakit. Paralelno sa tim, „Godo Pub“ će istog dana, u periodu od 10 do 14 časova prihod od prodaje kafe donirati u svrhu Peđinog lečenja.

Ovom prilikom pozivamo i ostala fizička i pravna lica da se pridruže akciji „Peđin dan“ tako što će prodavati svoje proizvode i usluge određeni period u toku tog dana (po izboru), te prihod od prodaje iz tog perioda usmere na Peđin račun u fondaciji „Budi human“. Pored toga, istog dana od 21 h Dj Simon nastupa u „Pabas Pub“, uz besplatan ulaz i dobrovoljne priloge koji će se prikupljati za Peđu. I konačno, „Peđin dan“ se završava velikim humanitarnim koncertom u organizaciji Peđinog benda „Neozbiljni pesimisti“. Koncert će se održati u „Hrvatskom domu“ sa početkom od 17 h, i trajaće čitavih 8 sati. Na koncertu će, pored Peđinih „Neozbiljnih pesimista“ nastupiti još sedam izvođača: „Samolet“, „Kruva & Krova“, „The Hat Matters“, „In Progress“, „Fusnote“, „Majkan“ i „Zbogom Brus Li“. Ulaznica za ovaj koncert je barem jedna poslata SMS poruka sa tekstom 1222 na broj 3030 koja je poslata tog dana (preporuka – pri slanju Sms-a na broj 3030, posle broja 1222 stavite razmak i napišite reč Koncert).

U lokalima širom grada su postavljene kutije za prikupljanje novčanih sredstava od građana, a ovom prilikom upućujemo apel i svim pravnim licima da shodno svojim mogućnostima doniraju sredstva za Peđino lečenje. Pokažimo još jednom da naš Sombor ne okreće leđa svojim građanima kada im je pomoć najpotrebnija, a Peđi je preko potrebna, njegova borba ne sme trajati dugo jer Peđa nema vremena!

Potrebna sredstva za Peđu se prikupljaju u okviru Fondacije „Budi human“, a instrukcije za uplate donacija su sledeće:
Slanjem SMS poruke: Upišimo 1222 i pošaljimo SMS na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1222 i pošaljimo SMS na 455
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001292675-84
Uplatom na devizni račun: 160600000129294162
IBAN: RS35160600000129294162
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Uplatom platnim karticama (E-doniraj)
Uplatom sa vašeg PayPal naloga

ПретходниBirdprotect i Safeforest ekološki projekti Srbije i Mađarske
СледећиIzgradnja brze saobraćajnice Kikinda – Sombor

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.