Zabranjen međumesni autobuski, železnički i vodni prevoz putnika

Vlada Republike Srbije donela je danas Uredbu o dopuni Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja, u vezi sa zaštitom od širenja zaraznih bolesti, kojom se uvodi zabrana obavljanja međumesnog prevoza putnika autobusima na teritoriji Republike Srbije.

Novom uredbom takođe se zabranjuje na teritoriji Republike Srbije obavljanje međunarodnog i unutrašnjeg železničkog saobraćaja za prevoz putnika, kao i međunarodnog i domaćeg vodnog saobraćaja za prevoz putnika.

Zabrana se ne odnosi na prevoz za koji je, u skladu sa epidemiološkom situacijom, dobijena dozvola ministra nadležnog za poslove saobraćaja.

Apelujemo na sve građane da u uslovima vanrednog stanja pokažu odgovornost i solidarnost i ostanu kod svojih kuća i tako doprinesu da se smanji širenje zarazne bolesti COVID-19.

Jutros od osam zatvoreni su granični prelazi za drumski, železnički i rečni saobraćaj, a od podne je obustavljen i međugradski prevoz.

Severtrans obustavlja sve linije

„U skladu sa ovom uredbom, „Severtrans Sombor“ od 21. marta 2020. privremeno obustavlja održavanje svih linija“, saopšteno je na zvaničnom sajtu.

U prevozniku „Apatintrans“ kažu da u nedelju neće saobraćati ni jedan autobus, a od iduće sedmice se ne zna.

Izvor: Tanjug, RTV

ПретходниOtvorene telefonske linije za psihosocijalnu podršku
СледећиVečeras se ukida javni prevoz, zatvaraju se restorani, kafići i tržni centri

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.