Zakazana licitacija za pijačne tezge

Objavljen je poziv za licitaciju novih tezgi na renoviranoj pijaci u lancima koja bi sa radom trebalo da počne posle više od osam meseci.

Javnim nadmetanjem rukovodiće Komisija koju je imenovao Goran Nonković, direktor JKP Prostor.

Kako je objavljeno, u ponudi će biti tri tipa pijačnih tezgi. Najvišu početnu cenu, po navodima iz oglasa, imaće VIP tezge. Licitacije za zauzimanje šest „luksuznih” tezgi počinjaće od 112.500 dinara. Nadmetanje za singl, odnosno tezge na cvetnoj pijaci, startovaće od 37.500 dinara – objavljeno je u pozivu.

Prodajna mesta na pijaci izdavaće se na period od osam meseci, od 1. januara, do kraja avgusta. 

Javna nadmetanja će biti organizovana naredne sedmice, 22. i 23. decembra. Prvog dana, pored vip tezgi, na licitaciji će biti ponuđeno svih 20 pozicija u cvetnom delu pijace, te 60 singl prostora. Sutradan će biti organizovano nadmetanje za preostalih 109 pojedinačnih tezgi. Objavljeno je da će se naknadna licitacija, za neizdata mesta, održati 29. decembra. 

Pravo učešća na licitaciji imaju pravna lica i registrovana poljoprivredna gazdinstva sa aktivnim statusom u 2020. godini.

Svi učesnici licitacije dužni su da pre početka licitacije uplate obavezno učešće od 10.000 dinara – objavljeno je u oglasu. JKP Prostor je polovinom novembra otvorio postupak za nabavku novih pijačnih tezgi. Posao vredan nešto manje od šest miliona dinara sa pdv-om dobilo je preduzeće VIP group iz Sombora.

Rekonstrukcija somborske pijace počelo je polovinom marta, sa rokom završetka od 80 radnih dana. Izabrana ponuda konzorcijuma Somborelektro i Džimi komerc iznosila je 45,34 miliona dinara ili 385.000 evra. Renoviranje su pratile i pojedine kontraverze oko poštovanja projekta. Grupa „Sačuvajmo somborske drvorede” je ukazala da nije ispoštovan plan javne nabavke da se od postojećih 15, ukloni pet stabala. Umesto toga uklonjeno je ukupno 12 stabala, a zadržana su samo tri. Takođe, tek zahvaljujući reakciji javnosti, sačuvani su pojedini stubovi po kojima je pijaca u lancima postala prepoznatljiva. Nabavkom je bila predviđena popravka većine postojećih stubova, koji su na kraju ipak zamenjeni.. SOinfo.org je povodom tih navoda, pre gotovo pola godine, uputio pitanja JKP Prostor, ali odgovori do danas nisu stigli.

Inače, postavljanje behaton ploča na pijaci, u drugoj polovini godine, preraslo je u iznenadno popločavanje kompletnog prostora oko Gradske kuće. Nije moguće utvrditi kolika je vrednost tih, naknadnih radova. 

Izvor: Soinfo.org @ savamajstor

ПретходниODRŽANA JAVNA PREZENTACIJA NACRTA ODLUKE O BUDŽETU GRADA ZA 2021. GODINU
СледећиPOJAČAN NADZOR NAD NEPROPISNO PARKIRANIM VOZILIMA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.