ZAMENIK POKRAJINSKOG SEKRETARA ZA ENERGETIKU, GRAĐEVINARSTVO I SAOBRAĆAJ DR ZORAN TASIĆ POSETIO SOMBOR

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković sastao se danas sa zamenikom pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zoranom Tasićem. Povod za sastanak je intencija Sekretarijata i Pokrajinske vlade, da se sinhronizuju lokalni štabovi zimske službe sa punktovima Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, kao i podizanje nivoa bezbednosti saobraćaja u zonama škola.

Zamenik pokrajinskog sekretara i gradonačelnik Sombora ovom prilikom obišli su punkt zimske službe „Puteva Srbije“ u Somboru.

„Imao sam priliku da se uverim da je Grad Sombor na jedan izvanredan način organizovao, kako svoje lokalne kapacitete, tako i da postoji ta saradnja i sadejstvo između državnog punkta u organizaciji Puteva Srbije. Otvorili smo niz tema koje se tiču oblasti saobraćaja, građevinarstva i energetike i moram da kažem da smo pred Novu godinu na konkursu dali nešto malo više od 3 miliona dinara za tri projekta. Radi se o projektu postavljanja signalizacije u zonama škola koji je jedan od najvažnijih zadataka našeg sekretarijata, jer jeste ideja da u naredne četiri godine sve osnovne škole na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine budu pokrivene signalizacijom kako bi se obezbedila bezbednost najugroženijih učesnika u saobražaju, a to su deca.

Mi smo uspeli da kroz ovaj projekat opremimo 65 škola. Ostalo je nešto više od 450 tako da se iskreno nadam da ćemo u naredne četiri godine ove škole završiti. Dali smo novac za projektno tehničku dokumentaciju koja se tiče kružne raskrsnice i svetlosne signalizacije u zonama raskrsnica i nadam se da će Sekretarijat sa svojim sredstvima koje smo odobrili Gradu Somboru uspeti u mnogome da poveća bezbednost saobraćaja kad govorim o ovom gradu i ovom okrugu“ izjavio je zamenik pokrajinskog sekretara dr Zoran Tasić.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković zahvalio se zameniku pokrajinskog sekretara na poseti istakavši da je cilj sinhronizacija našeg lokalnog štaba i lokalnog punkta zimske službe sa punktom Puteva Srbije kako bi naši građani bili još više zadovoljni.

„Ono što je prioritet svih nas u Gradu Somboru je da naši sugrađani imaju očišćene i čiste ulice i da se na vreme izađe na teren. Svakako izražavamo zahvalnost za sve ove projekte koji su nam odobreni preko Sekretarijata i siguran sam da ćemo u budućnosti imati još zajedničkih projekata koji se tiču putne i saobraćajne infrastrukture“ rekao je gradonačelnik i dodao da lokalni punkt zimske službe održava sve opštinske puteve između naseljenih mesta u dužini od 85km u dva prioriteta.

„Pored ovih, svakako da radnici na punktu obiđu i ostale ulice koje nisu predviđene u ovim prioritetima. Što se tiče naseljenih mesta, ove godine smo zimsku službu organizovali na drugačiji način, tako da su radnici u svim naseljenim mestima u permanenciji, za to dobijaju određena sredstva i za sada mogu reći da sve funkcioniše izvanredno“ poručio je gradonačelnik Ratković.

ПретходниMultimedijalna oprema za KC „Laza Kostić“ u Somboru
СледећиSrpski kratki animirani film „Trkija“ prikazan na Kustendoru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.