Zaplenjena marihuana na prelazima Gradina i Horgoš

zaplenjena-roba

Carinici su u saradnji sa policijom 18. oktobra 2022. godine godine na prelazima Gradina i Horgoš sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili kompletnu opremu za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima, ali i preko 600 grama ovog narkotika.

Prvi slučaj otkriven je na prelazu Horgoš, kada je u ranim jutarnjim satima za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen autobus domaćih registarskih oznaka, kojim je pored dvojice vozača iz Nemačke ka Srbiji putovalo 48 putnika.

Pošto su putnici izneli lični prtljag iz autobusa, usledila je kontrola vozila i tada je u prtljažnom delu pronađeno više paketa, u kojima se nalazila kompletna oprema za uzgoj biljaka u veštačkim uslovima.


Vrednost 112 novih neprijavljenih artikala (ventilatora, panela, karbonskih filtera, aluminijumskih creva, dozatora, kontejnera za sadnju, sredstava za kloniranje i đubrenje biljaka i dr.), procenjena je na oko 5.000 evra.

Jedan od vozača rekao je da nije znao šta se nalazi u paketima koje je kao pošiljke primio na prevoz u Nemačkoj.

Bez obzira na to, protiv njega je pred nadležnim sudom pokrenut prekršajni postupak, jer su vozači autobusa odgovorni za svu robu koju kao pošiljke prevoze.

Nešto kasnije istog dana za detaljan pregled na prelazu Gradina izdvojen je autobus stranih regisatrskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Bugarskoj, pored dvojice vozača, putovalo pet putnika.

Tokom kontrole je najpre u bočnom džepu ranca jednog putnika pronađena epruveta sa 99 semenki marihuane, da bi kontrolom mesta na kome je sedeo, bio pronađen i jedan paketić marihuane sakriven na neobičnom mestu – u zavesi autobuskog prozora.

Carinici su potom pregledali i prtljag pomenutog putnika i u njemu pronašli još oko 600 grama iste droge.

Izvor: RTV

ПретходниU Somboru za socijalno ugrožene građane energetski vaučeri – 15.000 dinara
СледећиPromocija knjige „Srce Dinare“ u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.