Zaplenjeno gotovo 100 hiljada neprijavljenih evra

evri-horgo-zaplena

Postupak prijavljivanja gotovog novca na granici traje svega nekoliko minuta, ali se mnogi putnici ipak svesno izlažu riziku da budu otkriveni i da se nađu u prekršaju. Tako su 12. jula 2022. godine na prelazu Horgoš carinici u saradnji sa policijom otkrili tri takva slučaja i zaplenili skoro 100.000 evra koje putnici nisu prijavili.

Najpre je oko 10 časova na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil “audi“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su dvojica putnika putovala iz Nemačke ka Srbiji.

Na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje obojica su tvrdila da sa sobom nose samo lični prtljag, što je i potvrđeno.

Međutim, na pitanje koliko gotovog novca nose sa sobom, suvozač je prijavio 2.500 evra, dok je vozač rekao da kod sebe ima oko 5.000 evra.

To je bilo daleko manje od onoga što su carinici kod njih pronašli tokom pregleda, jer se ispostavilo da suvozač u ličnoj torbici nosi čak 90.400 evra, a vozač 14.600.

Nakon što im je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, do okončanja sudskog postupka privremeno je zadržana suma od ukupno 85.000 evra.

U drugom slučaju zabeleženom oko 17:30 časova za detaljnu kontrolu je izdvojen “BMW“ nemačke registracije, kojim su iz Nemačke ka našoj zemlji putovala dvojica stranih državljana.

Oni su prilikom susreta sa carinicima rekli da imaju po 10.000 evra kod sebe, da bi potom kontrolom kod njih bila pronađena suma od 31.570 evra.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos deviza, dok će o sudbini preostalih 11.570 evra odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

 Izvor: RTV

ПретходниKo ima najviše automobila po glavi stanovnika?
СледећиNagradom Cvetkoviću počeo Somborski filmski festival

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.