Zaraženo i šest medicinara iz Sombora

Од почетка другог пика епидемије, укупно је 64 пацијента оболело од корона вируса у западнобачком округу, а у последња 24 сата је од тог броја код осам пацијената потврђено присуство вируса.

Пацијенти на болничком лечењу имају лакшу и средње тешку клиничку слику. Корона вирусом заражено је и шест медицинских радника, од којих су три лекара сомборске болнице, а један од њих се налази на лечењу у Клиничком центру Војводине, док су остали у самоизолацији.

„Имамо 27 кисеоничких места у болници и 20 прикључака за респираторе. Тренутно имамо један фиксни респиратор, а на располагању су још четири фиксна респиратора и два транспортна респиратора. Пацијенти добијају терапију у складу са протоколом,“ др Драган Растовић, в.д директора Општа болница „др Радивој Симоновић“ Сомбор.

Епидемиолошка ситуација у Сомбору и околини је у благом погоршању.

„Апеловао бих на грађане да је крајње време да се уозбиље и да користе маске, перу и дезинфику руке и обавезно да обезбеђују социјалну дистанцу, јер то је једини начин да се у нарендом периоду епидемиолошка ситуација побољша, иначе ће здравствени систем бити пред пуцањем“, каже др Растовић.

У сомборској ковид амбууланти чекања за тестирања нема, а тестова има довољно.

„Имамо више пацијената него претходних недељу или две дана и углавном су то млађе особе од 30 до 50 година које су се јавиле за тестирање са тежом клиничком сликом, и већ са евидентним развојем болести. У протеклих недељу дана имали смо шест пацијената позитивних на серолошком тесту, а они су даље упућени према болници и заводу за јавно здравље,“ каже др Здравко Хлодик, начелник Службе опште медицине и помоћник директора Дома здравља „др Ђорђе Лазић“ Сомбор.

Ковид одељење сомборске болнице располаже са 66 болничких кревета. Пораст броја сумњивих случајева је евидентан, па се на грађане апелује да поштују све уведене мере ради спречавања ширења корона вируса.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниNAREDBE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA SOMBORA
СледећиNekad su Somborci pili gorku, a onda su se pojavili VODARI

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.