Zašto za letnje osveženje Apatinci biraju „Motel“?

Egzotični pejzaž, peščana plaža, istorijska kultura i dobar provod ne moraju uvek biti daleki. Sezona odmora je u jeku, a lepota Gornjeg Podunavlja na koju se oslanja Apatin je i Dunav, koji je mnogima more, pa to može biti pravi izbor zašto da dođete u Apatin. Poznato kupalište „Motel“, decenijama je omiljeno mesto gde dolaze ljudi iz mnogih krajeva svih generacija.

„Volim da dođem na Motel zato što volim da se rashladim “ uživam u prirodi. Ovde ima mnogo dece sa kojom se igram. Takođe vidim mnoge životinje koje su deo prirode, kao na primer razne ptice selice i insekte“, kaže Nika, devojčica iz Apatina.

„Volim da dođem na Dunav zato što je to velika reka koja protiče kroz mnogo država. Igramo se u pesku, pravimo dvorce od peska i velika jezera, sviđa mi se ovde zato što ima puno posetioca i svi vole ovde da dolaze“, dodaje Lucija.

„Na Motel dolazim zato što je ovde čista priroda. I ako voda zna da ne miriše kako bi mnogi voleli, to je onaj pravi miris prirode. Mnogi kažu da je prljavo, ali nije, sve je to deo ove prirode koja nas okružuje, malo lišća i grančica ništa ne smeta. Kao što vidite, plaža je čista i ovo mesto je za pravu uživanciju“, veli Vedrana.

Na mini terenu za košarku i odbojku, kažu nam da se tu najčešće okupljaju mladi, ali i profesionalni sportisti kada dođu u svoj rodni kraj na odmor.

Predrag Vejin, rukometaš iz Apatina koji igra za izraelski „Ramatašaron“ kaže:

„Pošto sam većinu godine zauzet profesionalnim obavezama prema rukometu, meni je najdraže kada dođem u svoj grad na odmor, a imamo svi sjajnu priliku da uživamo u boravku na reci. Uvek ću pre odabrati da dođem u Apatin, nego na neki drugi odmor“.

„Mi se ovde uvek skupimo i igramo, lepa je plaža, voda je ekstra. Momke uvek primamo da igraju sa nama i igramo svi mešano i nije problem da igramo u parovima, svi se ovde družimo i lepo nam je“, dodaje Milica Lončar, odbojkašica OK Apatin:

Međutim, za mnoge ipak glavna čar Dunava sportski ribolov. Od nedavno je na ovom potezu atraktivan i lov soma na bućku.

Milan Obradović, pecaroš kaže:

„Bućka je zanimljiva sama po sebi,zato što si uvek u pokretu,pretražuju se novi tereni. Kada bućkaš som kreće da se diže sa dna i ispušta vazduh iz sebe i pojavljuju se mehurići i često se desi da ulova nema, pa si iziritiran, ali moraš biti strpljiv. Međutim, kada krene, onda je to pravo uzbuđenje, jer krene da vuče i lupa…“.

„Sada je idealno vreme, jer je leto, mada može i u jesen, pa i zimi. Ovde dolaze poznate ličnosti da pecaju iz gotovo svih zemalja okruženja, tereni su idealni. Još uvek je ovo sačuvan teren što prirodnim lepotama što prirodnim terenima“, dodaje Milan Ćopić, profesionalni sportski ribolovac.

Ipak, kada se nađete na „živom“ Dunavu gde uvek talasa, važno je imati dobar balans u čamcu.

„Najsigurnije je ići po sredini čamca. Svaki prelazak prema ivici čamca daje određene vibracije i nestabilnosti i možete lako da se prevrnete. Ovo naročito govorim za starije ljude koji nemaju balans sa nogama, oni znaju da se izvrnu. Bilo je ih je čak i zimi koji su ispadali, pa je bilo i spašavanja, ma svega…“, napominje on.

rtv.rs

ПретходниPOČELO TAKMIČENJE „ŠAMPIONI BEZGOTOVINSKOG PLAĆANJA ”
СледећиNole pozvao građane da se priključe sjajnoj akciji

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.