Zatvara li se dvorac Fantast

dvorac-dundjerski-fantast

Ovih dana veoma je aktuelna tema, vezana za dvorac „Fantast“ iz Bečeja. Naime po društvenim mrežama a među građanima, krenula je priča da se ovaj velelepni dvorac, koji je omiljeno mesto izletnika ne samo iz Bečeja nego i okoline, zatvara. Šta se krije iza takvih priča, kao i šta je istina i koja su rešenja moguća?

Od početka marta, ugostiteljski deo velelepnog dvorca Fantast u Bečeju prestaje sa radom, MK grupa više nema interes da se bavi ovom delatnošću na toj lokaciji ,tako da će svi posetioci u narednom periodu ostati uskraćeni za uživanje u ugostiteljskom delu ovog objekta, rekao je prvi čovek Bečeja, Dragan Tošić.

„MK komerc ne želi više da se bavi tim poslom, ugostiteljstvom i oni će od28. februara izaći iz tog prostora, dvorca „Fantast“, građani Bečeja mogu da budu mirni, MK komerc će ostaviti tamo svoje ljude da čuvaju dvorac, neće biti devastirano, jedino što se neće baviti ugostiteljistvom“ ,rekao je Tošić.

Zadužbina Bogdana Dunđerskog je pod upravom Matice srpske. 2012.godine podnet je zahtev Agenciji za restituciju za povraćaj imovine, ali je isti odbijen i nakon dve žalbe, vraćen je na ponovno razmatranje. U Matici srpskoj ističu da su spremni da nakon okončanja postupka, razgovaraju sa zainteresovanim stranama, kako bi se pronašlo najbolje rešenje.

„Vrlo smo zainteresovani za sudbinu Fantasta i za celu zadužbinu Bogdana Dunđerskog i spremni smo uvek i u svakom trenutku i sa korisnicima, dakle da razgovaramo kako bi moglo da se osmisli sve ono što je neophodno da bi taj biser našeg vojvođanskog turizma između ostalog zaista zablistao onako kako bi trebao”, rekao je Prof.dr Dragan Stanić predsednik Matice srpske.

Od marta više neće raditi restoran na Fantastu, a neće biti mogućnosti ni da se iznajme sobe, niti da se posećuje unutrašnjost objekta, međutim, Milan Onjin, direktor TO Bečej kaže da će turisti i dalje moći da posećuju ovo imanje.

„Mi ćemo u međuvremenu kao turistička organizacija opštine Bečej nastaviti zainteresovane goste i turiste i dalje da vodimo na lokaciju i ergelu dvorca Fantast“, dodao je Onjin.

U opštini Bečej uvereni su da će do leta pronaći novog zakupca koji će preuzeti ugostiteljski posao na nadaleko čuvenom posedu Bogdana Dunđerskog i da će nakon kratke pauze dvorac i imanje zablistati starim sjajem.

Izvor: RTV (Slađana Đorđijev i Vukašin Ljubojev)

ПретходниPoskupeli osnovni repromaterijali za setvu, najviše mineralno đubrivo
СледећиStiže jak hladni talas sa severa

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.