Zavod za javno zdravlje u Somboru u novom ruhu od 15. novembra

Foto: ravnoplov.rs

U Zavodu za javno zdravlje u Somboru u toku je sanacija i rekonstrukcija ovog prostora. Aktuelni radovi se izvode u fazama a završetak radova očekuje se 15. novembra. Sanacija, rekonstrukcija i adaptacija mikrobiološke laboratorije, centra za epidemiologiju, prijema mikrobiologije, centra za socijalnu medicinu kao i radovi na uličnoj i dvorišnoj fasadi unaprediće kvalitet i obim rada i uvesti nove analize u somborskom Zavodu za javno zdravlje, jedinoj javno-zdravstvenoj mikrobiološkoj laboratoriji u zapadno bačkom okrugu.

“Nama je najveći problem bio snabdevanje električnom energijom zato što je mreža stara i opterećena a naše laboratorije imaju veliki broj skupih i osetljivih aparata”, naglašava prim mg dr Dragoslava Čubrilo, vd direktora Zavoda za javno zdravlje Sombor.

“Iako je do sada bila smeštena u neadekvatnom i nenamenski građenom prostoru za potrebe laboratorijske dijagnostike, svojim ozbiljnim radom i edukacijom kadrova dospela je u grupu laboratorija na teritoriji Srbijesa najboljim rezultatima eksterne provere kvaliteta rada, za šta poseduje brojne sertifikate”, dodale je ona. 

“Posle ove rekonstrukcije, laboratorija centra za mikrobiologiju radiće u adekvatnom, namenski i planski sređenom prostoru, obezbeđenom sa ograničenim pristupom kako zahtevaju principi dobre laboratorijske prakse jer radimo sa zaraznim materijalom. Možemo i mi i građani da očekujemo unapređenje našeg kvaliteta i povećanje poverenja u tačnost naših analiza, uvođenje novih analiza”, napominje Snežana Delić, specijalista mikrobiologije. 

U svim prostorijama su spušteni plafoni, urađena nova rasveta, zidovi su okrečeni, urađena zidna i podna keramika i elektro mreža. Finansiranje je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo u iznosu od 20 miliona dinara.

Izvor: RTV (Ružica Parčetić)


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.