Zavod za javno zdravlje u Somboru u novom ruhu od 15. novembra

Foto: ravnoplov.rs

U Zavodu za javno zdravlje u Somboru u toku je sanacija i rekonstrukcija ovog prostora. Aktuelni radovi se izvode u fazama a završetak radova očekuje se 15. novembra. Sanacija, rekonstrukcija i adaptacija mikrobiološke laboratorije, centra za epidemiologiju, prijema mikrobiologije, centra za socijalnu medicinu kao i radovi na uličnoj i dvorišnoj fasadi unaprediće kvalitet i obim rada i uvesti nove analize u somborskom Zavodu za javno zdravlje, jedinoj javno-zdravstvenoj mikrobiološkoj laboratoriji u zapadno bačkom okrugu.

„Nama je najveći problem bio snabdevanje električnom energijom zato što je mreža stara i opterećena a naše laboratorije imaju veliki broj skupih i osetljivih aparata“, naglašava prim mg dr Dragoslava Čubrilo, vd direktora Zavoda za javno zdravlje Sombor.

„Iako je do sada bila smeštena u neadekvatnom i nenamenski građenom prostoru za potrebe laboratorijske dijagnostike, svojim ozbiljnim radom i edukacijom kadrova dospela je u grupu laboratorija na teritoriji Srbijesa najboljim rezultatima eksterne provere kvaliteta rada, za šta poseduje brojne sertifikate“, dodale je ona. 


„Posle ove rekonstrukcije, laboratorija centra za mikrobiologiju radiće u adekvatnom, namenski i planski sređenom prostoru, obezbeđenom sa ograničenim pristupom kako zahtevaju principi dobre laboratorijske prakse jer radimo sa zaraznim materijalom. Možemo i mi i građani da očekujemo unapređenje našeg kvaliteta i povećanje poverenja u tačnost naših analiza, uvođenje novih analiza“, napominje Snežana Delić, specijalista mikrobiologije. 

U svim prostorijama su spušteni plafoni, urađena nova rasveta, zidovi su okrečeni, urađena zidna i podna keramika i elektro mreža. Finansiranje je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo u iznosu od 20 miliona dinara.

Izvor: RTV (Ružica Parčetić)

ПретходниOD NJEGA OVO NISMO OČEKIVALI: NE VOLI ME, ZAŽALIĆEŠ
СледећиODRŽAN MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR ZA VETERANE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.